Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '07

 
Kategori
Emlak
 

Soyak' tan yeni proje: Evreka

Soyak' tan yeni proje: Evreka
 

Soyak' ın Soğanlık yanyolda E-5 e yürüme mesafesindeki Evreka projesi duyrulur duyrulmaz büyük ilgi gördü. 48 metrekarelik 160 adet 1+1 daire nerede ise 1 hafta içinde tükendi. Yoğun talep fiyat artışını da beraberinde getirdi. İki hafta içinde fiyatlarda 10.000YTL lik artış oldu. 94.000YTL civarına satışa çıkarılan 1+1 daireler kapanışı 104.700YTL ile yaptı.

Almak isteyenler için halen 2+1 ve 3+1 seçenekleri mevcut, fakat 1+1 de seçenek yok denecek kadar az. Projeyi bu kadar cazip kılan ise emlakta fiyatların en önemli belirleyicisi olan konumu oldu. Proje Anadolu yakasının tüm adliyelerinin toplanacağı, eski Kartal oto pazarında yapılan Adalet Sarayı'nın hemen karşısında bulunuyor. Üstelik Kadıköy - Kartal metrosu da tamamlandığında Soyak Evreka'ya yürüme mesafesinde olacak. Ayrıca çevrede bulunan iş yerleri de yatırımcılar açısından projeyi cazip kıldı. Adalet Sarayı gelince bölgeye çok sayıda insan geleceği aşikar. Artı projeye çok yakın mesafede Siemens ve Turkcell gibi çalışan sayısı büyük firmalar var, yani kiracı bulmak çok zor olmayacak gibi görünüyor.

Projenin en çok eleştirilen yanı ise dairelerin küçüklüğü. Konuştuğum herkes ağız birliği etmişçesine daireler biraz daha büyük olsaymış çok güzel olacakmış diyor. Soyak da buna "Ne eksik ne fazla" sloganı ile cevabını çoktan hazırlamış. Sonuçta hesaplar hep maliyet üzerine, Kartal'da E-5 e bu kadar yakın arazi bulmak ve üzerine uygun fiyatlı bir proje yerleştirmek gerçekten zor. Bir yerlerden kısmak şart, Soyak dairelerin alanlarından kısmış ama geri kalan her şeyi yerli yerinde tutmuş.

Proje için uygun faiz oranları sağlanıyor ve ara ödemeli seçenekler sunuluyor. Nisan 2009 da teslim edilecek olan dairelerden 1+1 lere, 30000YTL peşin verip, 10000 YTL yıllık ara ödeme ve yaklaşık 1000 er YTL lik taksitlerle 5 yılda sahip olunabiliyor.

Projeyi incelemek isterseniz, www.soyak.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Örnek daireyi gezmek için ise projenin satış ofisine uğramanız gerekecek.

Tekrar görüşmek üzere.

www.pelinerim.com

 
Toplam blog
: 4
: 6557
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri yakından ..