Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '19

 
Kategori
TV Programları
 

Söylemezseniz Olmaz mı?

 

*Ses Yarışmalarında yarışanlara yazık oluyor. Ağızlarına bir kaşık bal verip bırakıyorlar. Yarışma boyunca jüri üyeleri ile büyük bir topluluğun önünde birbirleriyle yarışıyorlar. Sonrasında birinci olan kişi ödülünü alıyor diğerlerinin ise elinde söyledikleri şarkılar kalıyor ve birçoğu bunalıma giriyor.  Birinci olanın da sonradan elinden biri tutuyor mu? Orası meçhul.

**Tabii bu yarışmalarda değişik durumlara da seyirci oluyoruz. Aşağıda isim vermeksizin yazdığım konu da bu yarışmaların birinden.

**Efendim kendileri halka mâl olmuş bir sanatçı.İtikatli olduğu, yeri geldiğinde ayet ve surelerden örnek vererek konuşan  bu hanımefendi, başka taraftan bakıldığında o örnek verdiği surenin yanından bile geçmemektedir. Örneğin kul hakkı.

**Evlendiği kişiyi yere göğe sığdıramayan, kendisiyle para için evlendiği, aileye büyük meblâ ödeyerek hediyeler aldığı haberlerine tepki gösterip açıklama yaparak, aile ile çok iyi anlaştıklarını  aile fertlerinin bu duruma çok üzüldüklerinin açıklamasını uzun uzun ifade etmişlerdi.

**Bu arada x kişinin  ne hikmetse yıllar önce görüşüp ilişkiyi bitirdikleri bir hanım kızımız ,tesadüfün iğne deliği tabiriyle ortaya çıkıyor ve oturdukları kafede birileri kameraya çekip sosyal medyada paylaşıyor.

Ki  ben bunun komplo olduğuna kanaat getirdim. Çünkü hanım kızımızın hareketleri ile resmen geriye dönerek yüzünü göstermesi bana bu kanaati verdirdi.

Ha bu arada hırsızın hiç mi suçu yok diyeceksiniz? Elbette var ancak kışkırma da var bu olayın içinde.

 

*Takriben birkaç ay sonunda boşanma gerçekleşir

 

**Ve daha sonraki zamanlarda, yaptığı proğrama konuk eder kendisini.

Yollarımızı ayırırken son derece kaliteli bir biçimde ayırdık. Hiç birbirimizi üzmeden kırmadan açıklamasını yaparken x kişinin proğrama geleceğini sonradan öğrendiğini söylemiştir.

**Ben kendisini ağırlamaktan son derece memnunum. Sahneye çok yakışıyor vb övgüleri sıralamışlardır.

Annesi beni çok severdi, börekler yapardı benim için mutlu olayım diyerek helâl etmesi talebinde bulunur.

**Bu arada seçilen şarkıların ayrılık ve kavuşmaya dair olup,evvelki zamanda birlikte seslendirdikleri eserler olması da bana göre manidardır.

 

**Aradan geçen zamanda x kişi televizyon kanallarına  konuk olmuş, geçmişe dair sorularla sıkıştırılıp zor durumda bırakılmış ve abartılanarak medyaya sunulmuştur.

 

*Evlendiği kişi yıllar önce bir tv kanalında dans gösterisi yapmış.Hanımefendi bunu görünce; yılan gibi kıvrılarak oynadığını görseydim kendime koca diye almazdım demiş.. Hanımefendi siz pazardan limon mu seçiyordunuz acaba?

Ve sizler, ayrıca X sahneye çıktığında oynamasına bayılıyordunuz ya! Başka tarzda oynaması mı suç oldu? Üstelik o zamanlarda daha küçük yaşlarda imiş. Ne var bunda?

 

*İnsan önce dönüp arkada neler bıraktığına bakmalıdır. O arkada kalanlarda kendini sorgulamalıdır.

O  kişiyle birlikteliklerinde de de,x şahıs şarkı söylerken okuyup üflemeler, genç kız edaları, gelip terini silmeler, kalp çarpıntısını eliyle dile getiren bu hanımefendi sonrasında kendi programında  x kişinin konuk olarak geleceğinden haberi olmadığını söylemişti.. Kendisi programında istemeseydi, feriştahı gelse o  programa almayı kabul etmezdi.

Ve malûmunuz meşhur magazin proğlamlarımız olmazsa olmazımız:

**Bir magazin proğramına bağlanıp show bittikten sonra ,x kişinin sizden hediye istediğini, sizinde sanki ayaklı mücevharatçınız var gibi yardımcınıza oradan bir kutu getirin deyip x kişiye hediye verdiğinizi  ancak ne olduğunu söylemenin size yakışmayacağınızı söylerken, diğer taraftan kendinizle yaman bir çelişki içinde olduğunuz için; bundan önce de ne baba baba taşlı mücevherler neler neler gitti demekte ve teşekkür ettiler mi sorusuna ise, nerde onlarda o incelik sözüyle insanları ne kadar incittiğinizi düşünmediniz.

Size silah zoruyla mı verdirdiler bu hediyeleri? Verdiyseniz kendi isteğinizle verdiğiniz.

**Ve yine aynı proğramda sorulan konu aşk: aşk falan bilmem ben ne aşkı dediniz. Açın bakın ne aşkı imiş, naıl sevmişsiniz göreceksiniz.

Aşkınız için herkese kafa tuttuğunuzu, kimi istersem onu severim, ona aşık olurum diyerek aşırı sinirlendiğinizi göreceksiniz.

 

**Magazin proğramında çirkin söylevlerinizin  devamında, bunca zaman  geçti ancak kendisi hala koyduğum yerde otluyor. Benden başka kendisine sorulacak hiçbir değerli konusu olmayan aciz ve donanımsız bir kişilik. Kendisini tanıdığımda da ....liraya düğünlerde klavye çalıyordu demeniz abesle iştigal. Madem böyle bir durum var idi ve kendinize yakıştıramadınız neden evlendiniz?

Bu çok ağır bir hakaret. ve kişiliğe büyük saygısızlık. Birdenbire 90 derecelik bu dönüşün kendileri açısından talihsiz bir açıklama  olduğunu hanımefendi fark etmemişler sanırım!.*Kimsenin karşısındakinin yaptığı işi, yeri ve aldığı parayı küçümseme hakkı yoktur.

 

**Geldiği yeri unutmayacak, ona göre konuşacak kişi. Herkes geçmişine bir ayna tutmalıdır bence.

Geçmişinizde yaptığınız adına dans denilen tuhaf hareketler de o aşağıladığınız kişinin dansından kat kat fazla ve komik görüntüsü olduğunu görebilirsiniz.

Bugünlere gelene kadar nerelerden geçtiklerini unutuyor kişiler.

**Siz hanımefendi evlendiniz ve haliyle bu genç adamın soyadını aldınız. Pek mutlu mesut idiniz evlenme cüzdanını gösterirken. Hakaret ederken bir de bunu düşünmeniz gerektiğini söyleyen bir kişi çıkmadı. Elbette ki, o x kişi  kendi yağında kavrulan biri olduğu için, sözüne itibar etmezler. Size de maddi manevi gücünüz yönünden baktıkları için, o zaman niye evlendiniz hanımefendi diyemezler.

Herkesin kendisine göre bir donanımı vardır. Konservatuar mezunu olması gerekmez.Nota bilgisi olmadan beste yapan kişiler var.

Güçlü bir sesi olduğunu (ki öyle )ayrıca göklere çıkaran sizdiniz.

*Kimsenin karşısındakinin yaptığı işi, yeri ve aldığı parayı küçümseme hakkı yoktur. Dedikodu programını sunan kişiler de kendilerinin ne yaptığını unutup, aç kurtlar gibi apartta bekleyen açığı nerededir ne yapmış vs vs.konuları konuşup zevklenmektedirler.

Ancak ilahi adalet her zaman tecelli  eder ve x kişi hakkında aaa öylemi, aaa ne kadar çirkin vs  konuşmaları yüksek volümle  deli bir heyecan fırtınasına kapılan kişiyi beraber olduğunu inkâr ettiği evli şahısla paparaziler yurt dışında görüntülemişler ve magazine düşmüştür.

Bunları nereden öğrendiğimi hatta magazine ilgi duyduğumu da sorabilirsiniz . Malûmunuz çağ artık internet çağı. İstemesenizde önünüze çıkabiliyor.

 

Dedikodu değil, kültür programları sunsalar, bir vesileyle kendileri de bir şeyler öğrenmiş olurlar.

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....