Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

18 Ocak '14

 
Kategori
Kitap
 

Söyleşi ve İmza günü Hikmetullah Yetkin

By Van Ajans'ın organize ettiği  Yazar Hikmetullah Yetkin’in Akdamar otelinde son çıkan SAAT 15 00 adlı kitabının söyleşi ve imza günü yapıldı. Daha önce de sessiz gecelerde suskun çığlıklar, Nevm-i aşk, Dark Devil ve Psikolojik ve sosyolojik Egzersiz adlı kitaplarıyla büyük beğeni toplayan Hikmetullah Yetkin'in imza söyleyişi gününe ailesi, sevenleri, tanıyan ve tanımayan birçok kesimden kişinin katılımı ile gerçekleşen tanıtım büyük bir çoşku ile yapıldı.
Tanıtıma BDP’li gençler, İl müftülüğü , YYÜ gençliği, Bağımsız Türkiye Partisi Van İl Başkanı Şakir Gül ,Merkez İçe Bakanı Ebubekir Demir Kalabalık BTP heyeti , Ak Parti Merkez İpekyolu İlçe başkanı Yavuz Kuşan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Afganistan'dan Zakariya Ahmadzai, Cinius yayınlarından Lis Ceny, yanı sıra birçok kişi ve kurumun da temsil edildiği söyleşiye arkadaş çevresinden vanlı şair Ahmet Zahiroğlu, Helin Halime Sayıner katıldı. 

Hikmetullah yetkin'nin Halime Sayıner adlı kız öğrencisinin okuduğu şiir de göz doldurmaya yetecek kadar hem duygu dolu idi hem de öğrenci üzerinden yazarın yetiştirici özelliklerini tahlil ve analiz etmek adına çok önemli bir olguydu. 
 
 

Yazar Hikmetullah Yetkin Kendini ifade ederken 15 yaşından beri başından geçen yazarlık serüvenini dile getirdi. Dostane ve samimi sohbet havasında geçen tanıtımda yazar aynı zamanda yazmanın çok zor bir iş olduğunu ve yazacak malzeme elde etmek adına insanın birçok alanda bulunması gerektiğini de vurguladı. Kitabının ülkemiz dışında birçok ülkede satıldığını ve bazı kitaplarının bir milyonu aşkın satması ile dünyada en çok okunan listesine girdiği halde kendi memleketi Van’da yeteri kadar tanınmadığını ve bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yazarın konuşmasından sonra dinleyici bir bayanın neden kendi memleketinizde yeteri kadar tanınmıyorsunuz sorusu üzerine yazar sorudan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Vanlı hemşehrilerinin bu konuda duyarsızlıklarını dile getirdi ve bundan üzüntü de duyduğunu ekledi. 

By Van Ajans Adına Plaketi BTP Van il başkanı sundu.
 
 
 
Yazar Hikmetullah Yetkin'in plaket İni Bayvan Ajans adına Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Van İl Bakanı Şakir Gül verdi. Yoğun alkışlar arasında Yazara plaket veren Şakir Gül;Ülkemizin bu değerlerine sahip çıkmalıyız. Kitap yazmak gerçekten zor bir iştir. Bütün Vanlılar Hikmetullah kardeşimize sahip çıksın diyerek salondan heyetiyle beraber ayrıldı.
 
Sayın Yetkin, eserlerim veya kişisel gelişimlerde milyon konferans yapabilirim. Fakat amaçlar doğrultusunda ben bir şey başarılı değilim. Dedi.
 
Hikmetullah Yetkin Kimdir?
 
1988 yılında Türkiye’de doğdu. Lisans eğitimini Türkiye’de tamamladı. Eğitim hakkında belirli projeler sundu. Bir dönem ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Daha sonra geçirdiği rahatsızlıktan dolayı bırakmak zorunda kaldı. Köşe yazarlığını bırakır bırakmaz. İlk psikolojik romanını 2010 yılında bastı. Eserini altı dile çevirdi. Üç ülkede çok satılanlar arasına girmeyi başardı. Hemen sonra ülke dışına giderek bir dönem orada kaldı. Halk tarafında “Yoksulların Yazarı” olarak bilinir. Çıkan eserlerinin maddi gelirlerini yardıma muhtaç ailelere ve eğitim için çabalaşanlara vermekte… Yazarımız, iki yıl boyunca Türkiye’de psikolojik eğitim verdikten sonra, üniversitelerde ve konferanslarda baş yerini almayı başardı. Yazarımız, Türkiye’de pek tanınmamasının sebebi, yabancı ülkede eserlerini basması ve ülkede pek ön planda kendisini göstermemesidir. Yazarımız, ülkemizde halen yerel ve ulusal gazetelerde, haber sitelerinde köşe yazarlığı yapmakta... Sertan Yayınları aracılığıyla ve birçok yayınevinin birleşmesiyle oluşan “Nevm-i Aşk” adlı eseri bir milyona yakın sattı. Daha sonra “Dark Devil” yani “Karanlık Şeytan” adlı makale kitabını yabancı ülkede basıldı. Hemen sonrasında “Psikolojik ve sosyolojik egzersiz”adlı roman kitabını bastı.
 
“Psikoloji benim işim, kişisel gelişim de benim işim, ama dinlemek ve yorum yapmak beni eleştirenlerinin işidir.”
 
Adlı söz üzerine yabancı ülkede gündeme gelmeyi başarmış ve beşinci eseri olan, “Saat: 15.00” adlı şiir kitabını bastı. Hemen sonrasında on ülkeye dağıtılan eseri bir milyon adet basıldı.
 
Eserlerinin en çok okunduğu ülkeler:
 
Amerika, İsrail, Rusya, Makedonya, Azerbaycan, İran, Çin, Türkiye, Kazakistan ve ırak olmak üzere, “on dil, on ülke” sloganıyla psikoloji, polisiye ve şiirlerde en üst seviyeye çıkarak, “onlara hep seviye önemli değil! Bilgi ve amaçlar önemlidir.” Diyerek yola açıktı.
 
Konuşmanın ardında imzaya geçti sayın, YETKİN…İmzadan sonra ikramlar verilerek son buldu…
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..