Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

SÖYLEYECEKLERİME "KULAK" VERİN

Selamlar!

Bu yazımda sizlere, sosyal hayatta birçok problem yaratan ve sürekli saklama ihtiyacı duyduğunuz “kepçe kulak” problemiyle vedalaşma konusunda bazı bilgiler vermek istiyorum.

 

Kepçe Kulak Yüz Ahengini Etkiliyor

Kulaklar, tıpkı burun, çene ve yüzdeki diğer bölgeler gibi yüz ahengini etkiler. Kulaklarınızda var olması gereken kulak kıkırdaklarınız normalden daha büyük ve derinse kepçe kulak problemi yaşayan kişilerden birisiniz demektir. Bu şekil bozukluğu ise görünüşünüzü olumsuz yönde etkiler.

Kişideki kepçe kulak problemi doğuştan var olan bir problem, genetik bir sorundur. Ebeveynlerden birinde veya ikisinde de kepçe kulak durumu varsa, çocukta kepçe kulak sorununun görülme ihtimali yükseliyor.

 

Çocuklarda Ruhsal Travma Yaratabilir!

Kepçe kulak problemini yaşayan kişi eğer bir yetişkinse, sosyal hayatı negatif yönde etkilenirken, bunu yaşayan kişinin çocuk olması daha büyük psikolojik problemleri de beraberinde getirebilir.

Gerçekleştirilen araştırmalar bizlere, çocukluk döneminde kepçe kulak sorunuyla boğuşan çocukların, çevresindeki arkadaşları tarafından alay konusu olması nedeniyle, sosyallikten kaçınma, okuldan uzaklaşma, özsaygı ve özgüven kaybı hatta ilerleyen aşamalarda depresyona girme gibi ruhsal travmalar yaşayabildiğini söylüyor.

 

Saç Onlar İçin Kamufle Aracı…

Kepçe kulak sorunu yaşayan erişkinler ise, kulaklarını saklama ihtiyacı duyuyor. Eğer bu bir kadınsa, kulaklarının kepçe şeklini kapamak için saçlarını kullanıyor. Bu kadınlar topuz, at kuyruğu gibi kulaklarını açıkta bırakacak modellerden kaçınarak, saçlarını sürekli salarak kullanma ya da kulakları saçın altında bırakarak arkadan tutturma modellerini tercih ediyor.

Erkeklerin büyük bir kısmı ise, kısa saç kullanmak istedikleri halde, kulak şekli nedeniyle saçlarını uzatarak kulaklarını gizliyor.

 

Çocuklarınıza Kulak Verin!

Her ebeveyn için kendi çocukları, dünyanın en güzel çocuklarıdır.

Evet, bu doğru!

Fakat bu konuda çocuklarınızı gözlemleyin, onların düşüncelerine önem verin. Sizler için onlar her haliyle sevimli ve güzel olsa da, bir de onları onların gözünden değerlendirin. Sizin hiç önemsemediğiniz kepçe kulak şekli, çocuklarınızın hayatını kabusa çeviriyor, onları okuldan, sosyallikten soğutuyor olabilir!

Dolayısıyla, çocuklarınızda kepçe kulak problemi olduğunu görüyorsanız, onları karşınıza alarak detaylıca konuşun. Estetik görünüm açısından, kulak şekillerinden rahatsız olup olmadıklarını sorun. Aynaya bakınca yüzünden, kafasından ya da başka bir bölgesinden mutsuzluk duymak sadece yetişkinlere özgü bir durum değildir.

 

Ameliyat Eskiye Nazaran Çok Daha Konforlu…

Kendiniz, eşiniz, çocuğunuz ya da herhangi bir yakınınız fark etmez… Ortada bir kepçe kulak sorunu varsa bunun tedavi edilebilir bir problem olduğunu kabullenmelisiniz

Artık kepçe kulak şeklini ortadan kaldırma yöntemleri eskiye nazaran çok daha kolay.

 

Bu işlem maksimum 1 saat kadar sürüyor. İşlem sonrasında morluk, şişlik gibi semptomlar minimumda yaşanabiliyor.  Nekahat dönemi ise tahmin ettiğinizden çok daha kısa sürüyor. İyileşme döneminde hastaların kulak ya da kulakları pamuktan yapılan bir yatak gibi sargı içerisinde 3 gün kadar kapalı kalıyor. 3 günün sonunda bu yumuşak sargı alınıyor ve kulakta 7 gün boyunca yalnızca uyurken iyileşme için özel elastik bandaj kullanılıyor.

 

Yaz Tatilini Değerlendirin, Vakit Kaybetmeyin

 

Eğer kepçe kulak ameliyatını olacak kişi siz yetişkinler veya çocuklarınız ise zaman kaybetmeden bir uzmana başvurmalısınız.

Çünkü bu ameliyatı çocukluk döneminde yani kulaktaki kıkırdak dokuları henüz sertleşmeden olmak, kulağa yerleştirilen dikişlerin gerilmesini önleyerek, kulağın eski şeklini almasını engellemiş oluyor. Ayrıca eğitim dönemi tatile girmişken çocukların bu operasyonu geçirmeleri pansumana uyum sağlamalarını da kolaylaştıracaktır.

Hepinize sağlık ve güzellik dolu günler diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 39
: 66
Kayıt tarihi
: 15.09.17
 
 

KBB VE YÜZ CERRAHİSİ UZMANI DOÇ. DR. GÜRKAN KAYABAŞOĞLU  ..