Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Soyulmaya hazır olun

Soyulmaya hazır olun
 

Partilerin internet sitelerine girerek adaylık fiyatlarına bakıyorum. Herhalde yanlış okudum diye tekrar baktım, doğru olduğunu görünce vah zavallı halkım demekten kendimi alamadım.

Bize yine soyulmanın yolları göründü. Şimdiden hazırlıklı olalım.

Bazı partiler gariban fiyatı uygularken bazı partiler de lüks tarife çekmişler. Hangisini beğenirseniz buyurun buradan yakın.

*** MHP adaylardan ayırım yapmadan 500. Ytl

*** Anavatan partisinde erkekler 500. Ytl. kadınlar ve 25-30 arası gençler bedava

( Kadınların yerinde olsam isyan ederim. Ayırımcılık yapılıyor. Gençlere gelince nasılsa seçimlere katılamayacakları için gönül alıyorlar. Bakın biz gençlerimize kıymet veriyoruz diye göz boyuyorlar.)

*** Doğruyol partisinde erkekler 2.000 Ytl. Kadınlar 500. Ytl

*** Akparti’ de ayırım yapılmadan 2.000 Ytl.

*** C.H.P. de de ayırım yapılmadan 3.000. Ytl. İstiyorlar ,

*** DSP ye gelince seçime katılmaları şüpheli olduğundan ne yapacaklarını bilmiyorlar. (Birileri çıksa da akıl fikir verse bari garipler belki kendilerine gelirler. Yoksa bu gidişle kepenk indirecekler.)

Bu durumda en pahalı parti adayı CHP de boy gösterecek. (DSP ile ittifak kurdukları takdirde bu partiden geleceklerden para alamayacaklarını bildikleri için herhalde işi baştan sıkı tutmaya çalışıyorlar.)

Seçim dolayısıyla partilere akın edenlere bakınca kasasına en çok para girecek olan parti AKP onu CHP ve DYP izliyor. Anavatan’a gelince umutları olmasa gerek ki giderayak ne koparsak kardır diye hareket ediyorlar.

Partilerin yerinde olsam milletvekilliği adaylıklarını açık artırmaya çıkarırdım. Kim en yüksek parayı veriyorsa onu vekil adayı yapardım. Artık bir milyon mu? İki milyon mu? Ne verirlerse ( Hoş bir dönem DYP’ de Tansu ÇİLLER döneminde bu fiyatlara adaylık satın alındığı söylentileri vardı ya.)

Nasıl olsa 3.000 YTL veren de hiç vermeyen de seçim sathında bir milyon, iki milyon seçim harcaması yapacaklar, hiç değilse bu harcamayı merkezlerine yaparlar, merkezde bütün seçim harcamalarını kendisi yaparak vekil adaylarını töhmet altında bırakmaz.

Yoksa maazallah seçilecek vekillerimiz yaptıkları harcamaları ( 4 yılda alacakları maaşlarının toplamının birkaç katı ) bizden başka yolardan çıkarmanın hesabını yapacaklardır.

Ha… bu gidişle de Meclisi özelleştirmemiz gerekecek.

Şimdiden söylemedi demeyin.

 
Toplam blog
: 27
: 1123
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1950 yılında ELAZIĞ' da dünyaya geldim. 1969 yılılnda Türk Silahlı Kuvvetleri' nde Jandarma Astsu..