Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

Söz, yetki, karar çalışanlara!

Söz, yetki, karar çalışanlara!
 

Bilindiği üzere, Susurluk kazasıyla ortaya çıkan tablo dolayısıyla, yurt genelinde çeşitli protesto eylemleri yapıldı. Bunların içinden hafızalarda kalan ışık söndürme eylemleriydi. Duyarlı insanların tepki dolu protesto yürüyüşlerinde en dikkat çeken slogan; 'Bir şeyler yapmalı!' olanıydı. Ancak ne yapılması gerektiği konusunda etkileyici bir fikir üretilmedi. Aksine ülke geleceği belirsizlik içinde bir iktidara teslim edildi.

Ülkemizdeki siyasi yelpaze tablosu gerçeği yansıtmamaktadır. Siyasetin de en önemli açmazı burada yatmaktadır. Sağcı siyaset doğası gereği sermaye yanlısıdır. Peki, sağcı bir partiye oy veren ve emekçi oldukları tartışılmaz olan işçi ve memur kesimi neden böyle bir siyasi tercihte bulunmaktadır? Konu bilimsel bir analiz gerektirmektedir. Bunun altında, proletarya diktatörlüğü korkusunun olabileceğini düşünebiliriz. Toplumun milli ve manevi değerlerine bağlılığı da diğer bir etkendir denilebilir. Yine de ülkenin tüm emekçilerinin evrensel demokrasi değerlerini ilke edinerek bir siyasi örgütlenmeye gitmeleri mümkün bulunmaktadır. Bunun da yolu kendi çıkarları doğrultusunda emekten yana bir siyasi partiye katılmaları ve desteklemelerinden geçmektedir. Ütopya gibi görünen bu düşünceler ilerde bir gün neden gerçekleşmesin? İşte söz, yetki, karar çalışanlara sloganının yaşama geçirilmesi yukarıda belirttiğim koşullara bağlıdır. Emekçi yurttaşlarımızın siyasi bilinçlenmeleriyle hedefe ulaşmak olanak dahilindedir.

Aksi takdirde, çok partili hayata geçtiğimizden bugüne kadar ülkeyi yöneten sağ iktidarlar yine on yıllarca daha iktidarlarını sürdürürler, bugünkü toplumsal sorunlar ya aynen ya da şekil değiştirerek devam eder.

Tüm halkıma önerim, emekten yana, halkçı ve demokrat bir iktidar için, demokratik bir siyasi emek örgütünü gerçekleştirmeleridir.

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..