Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Söz futbolun aktörlerinde

Söz futbolun aktörlerinde
 

Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet;  kötü ve haketmedikleri bir dönemden geçtikleri şu son 2 ayda, hep birşeyler söyleme isteği duyan, ancak söylenecek sözlerin bile bir anlam ifade etmediği şu dönemde, nihayet sahada, futboluyla, en doğru ifade şekliyle yaşadıkları durumu aktarıyorlar.

Bu moralsizlikle kenetlenmek, bu zorluklarda sahaya çıkıp futbol oynamak da o kadar kolay olmasa gerek. Özellikle de ilk resmi maçta bunun ne kadar elzem br durum olduğunu, geçen sezonun rakiplerine nazaran en oturmuş, uyumlu ve birbirini tanıyan takımında gördük. Tüm bu olumsuzluklara ve istediklerini takım olarak sahaya yansıtamamasına rağmen, galibiyetle başlamak çok çok önemliydi.

Gökhan ve Orhan gibi Türkiye'nin en önemli sağbeklerinden, Emre gibi savaşçı bir orta saha oyuncusundan yoksun olmasına rağmen, kadrosunda düşünmediği patlamaya hazır bomba Bilica'yı stoperde kullanarak, solak Uğur'u sağ açık da deneyerek ikinci maçını da kayıpsız geçmeyi başardı. En önemlisi de maçın ikinci yarısında takımın oyuna olan konsantrasyonunu üst seviyeye çıkarması ve geriye düştüğü maçta galibiyet inancını hiç kaybetmemesi. Nihayetinde burası Gaziantepti ve Fenerbahçe için her zaman zor bir deplasmandı.

Kaos ortamında takımdan ayrılan Santos ve Niang'ın yeri şimdiden doldu sayılır. Ziegler' in takıma olan katkısı Santos'tan daha iyi. Niang'ın ise kalitesi tartışılmaz ancak fizik gücünü iyi kullanmadığı düşüncesinde olan biri olarak söylüyorum ki; Bienvenu, topu iyi saklaması ve çevikliğiyle bu takıma Niang'dan daha fazla katkı sağlayacaktır.

Takım olarak en büyük sorunlarımız; 1- Lugano'nun yerini doldurmak ki bunu Bilica'nın yapması mümkün değil, umarım Serdar zamanla daha iyisini yapar. 2- Emre'nin yokluğunda, önliberoda oyunu ileriye taşıyacak bir oyuncumuzun olmayışıdır. Bu iş bırakın Selçuk gibi sıradan oyuncuyu Cristian ile dahi olmaz. Bu noktada Sezer, Gökay, Mehmet (sağ kanatta olmasından iyidir), hatta Uğur ile Caner bile iyi işler yapar ancak Cristian ve Selçuk olmaz. Hatta Cristian (6. yabancı) tercihi nedeniyle ne Dia ne de Stoch'dan yeterli verimi alamıyoruz. Bu iki noktayı da çözüme kavuşturabilirsek tartışmasız bir takım izleriz.

Son olarak; Alex de Souza... İyi ki varsın.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..