Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Söz konusu Erkenegon zihniyeti ise Baykal bile teferruattır!

Söz konusu Erkenegon zihniyeti ise Baykal bile teferruattır!
 

Deniz Baykal, avukatlığına soyunduğu Ergenekon zihniyetinin, gün gelip kendisine dokunacağını ve 72 yaşındaki bir siyaseti lideri ahlaksızca bir seks kasetiyle alaşağı edebileceğini acaba hiç aklında getirmiş miydi? … belki de düşünmüştür ve siyasi iradesi çoktan teslim olmuştur, kim bilebilir? Keşke istifası böyle bir olayla gündeme gelmemiş olsaydı!

Kasetin içeriği özel hayatı ilgilendirir ancak önemli olan neden servis edildiği, neden Baykal’ın siyasi hayatına gölge düşürülmek istendiğidir. Hükümete düşen görev bu kaseti hazırlayanları, servis edenleri ortaya çıkarmak olmalıdır. Aksi takdirde, Ergenekon’un CHP’yi tamamen ele geçirme planını bozamaz.

Bu ülkede Ergenekon denilen zihniyetin karanlık ellerinin nerelere kadar ulaşabileceğinin en son ve en dramatik eylemlerinden birisidir, Deniz Baykal’ın istifa etmesine neden olan skandal seks kaseti. Bu öyle bir zihniyettir ki; “Baykal istifa” korosunun, kasetin sahte veya montaj olabileceğini dahi vurgulamadan sesini yükseltmesine tezgah açmıştır…CHP içindeki Baykal karşıtları ve dahi bazı köşe yazarları, bilerek ve isteyerek, bazıları da belki de bu komplonun asıl amacının ne olduğunu kestiremeden, ergenekon zihniyetinin karanlık ellerine ve emellerine alet olmuşlardır.

“Baykal’ın istifa etmesi kimin ya da kimlerin işine yarar?” sorusunun yanıtı aslında sorunun içinde hem gizli hem de apaçık ortada…AKP’nin işine yaramayacağı kesin. Yaklaşan CHP Kurultayı olayın ana ekseni denilebilir. Baykal’ın CHP’sinin her seçimden yenilerek çıkması ve AKP’nin resmi veya gayri resmi yoldan defalarca uğraşılmasına rağmen bitirilemeyişi Ergenekon zihniyetini harekete geçirmiş olmalı.

CHP, bugün resmi ideolojinin partisi, ancak İnönü veya Ecevit CHP si ile Baykal’ın CHP si arasında dağlar kadar fark var… Baykal’ın, sosyal demokrasinin bütün ilkelerini çöpe atıp devletin seçkinlerine ve bizati her dönem iktidarda kalabilmek için her yolu mübah sayan “Ergenekoncu seçkinlere” kucak açmış olması yine de bu zihniyete yaranmasına yetmedi işte. Sık sık demokrasi dışı yollara savrularak Ergenekon zihniyetinin kendini kullanmasına alt yapı sağlamıştı.

Ortaya çıkan seks kaseti eğer eskiyse durum daha da vahim, belki de Baykal yıllardır siyasi iradesini zaten teslim etmişti. Sonuçta seçkincilerin reflekslerine uygun politika yaparak geniş halk kitleleri ile arasındaki bağını tamamen kopardı. Çağın gerisinde kalan statükocu mantıkla, Baykal karşıtlarının da güçlenmesine sebep oldu…Baykal karşıtları bir bakıma haklıydılar! Bu ülkede sandığı halkın önüne CHP getirdi ama son yıllardaki demokrasi karşıtı tavırları akıl alır gibi değildi. Baykal’ın kişisel ihtirasları da Ergenekon zihniyeti tarafından gayet iyi kullanılmıştır.

Saltanatlarının ellerinden gideceği korkusuyla birileri yine düğmeye basmış, Türkiye’deki demokratikleşme hareketlerini sindiremeyenler, zihniyetlerinin avukatlığını verdikleri Baykal’ı saltanatlarının devamı için artık yetersiz görüyor olabilirler mi?

Baykal’ı devirmek isteyenler, Kurultay’a kadar Baykal’ın bir daha geri dönmesine engel olabilecek bütün yolları deneyeceklerdir. Seçimlere kadar ise ülkede yeniden kaos ortamı yaratmaktan da geri kalmayacaklardır.

Söz konusu Erkenegon zihniyeti ise Baykal bile teferruat kalabilir. Baykal karşıtlarına da, Hükümet’e de çok iş düşüyor…bu işin aydınlatılması şart. Baykal’ın yerine gelecek olan kişi de zan altında kalabilir.

Baykalın istifasını ilk duyduğumda , “hele ki şükür” demiştim ancak gelişmelere bir de bu açıdan bakıldığında içimden Baykal’a yazık oldu demek geçiyor.

Ergenekon zihniyetinin CHP’yi ele geçirmesine engel olmak lazım! CHP’nin de bu zihniyeti daha iyi anlamış ve ders almış olması gerektiğini umuyorum.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..