Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sözde demokrasi

Sözde demokrasi
 

DEMOKRASİ


Klasik tanımı ile Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir. Türkiye'de bu ismi haketmeden kullanan parti var bunu hepimiz biliyoruz sözde demokratik olan toplum partisi.

Demokratik olan bir parti veya partinin tarafları sözde değil özde de demokratik olmalıdır. Kısacası kazanmayı bildiği gibi de yenilgiyide bilmeli hazmetmelidir.

Kurulmadan önce Shp ile 2004 yerel seçimlerinde birleşen bu parti kaybettiği tüm Güneydoğu illerinde olay çıkarmıştır. Özellikle Siirt'te neredeyse 1 hafta boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Keza Van'da aynı durumdaydı.

2009 yerel seçimlerine geldiğimizde çok şey mi değişmiştir? Hayır. Yine aynı taraflar yine kaybetmeyi hazmedemeyen insanlar. Mardin ve Ağrı'da 1 hafta kadar bildik görüntülere sahne oldu. Ne hikmetse bu defa kazandıkları Siirt ve Van'da olay çıkmamıştır.

Bir Güneydoğulu olarak politikalarından tehditlerinden haberimiz var. Zorla kepenk indirtmeler. Peki bunu biliyor muydunuz 2009 Mart seçimlerinden 1 hafta önce Siirt, Van gibi yerlerde belediyeye ait olan araçlar Belediyenin değil başka özel otoparklarda saklanmıştır. Sebep mi? Sebebi olurda bu belediyeleri Akp kazanırsa Dtpliler çıldıracak bu araçları ateşe verecekti. Akıllarınca bunları onların elinden kurtarmak için özel otoparka çektiler. Bu mudur demokrasi? Demokratiklik öyle ismi başına almakla olunmuyor. Demokrasi'nin en güzel özelliği kaybetmenin de olması. Teröristbaşının doğum günü münasebeti ile Halfeti'de gösteri düzenleyenlere dikkat ettiniz mi. Halfeti'ye inerek belediyeye kamuya ait olan bütün araç gereçleri taşınmazları hatta çöp tenekelerini bile yakıp tahrip etmişlerdir? Sebep? Çünkü çok kısa bir süre önce Dtp ordada kaybetmişti. Akıllarınca intikam alıp gözdağı veriyorlardı. Ben Kürt kökenli bir vatandaş olarak bunlara artık devletin gücünü kullanarak dur demesinin zamanı geldiğine inanıyorum. Çünkü kamuya dolayısıyla halka ait olan araç gereçlere zarar vermek halkı koruyan insanlara taş atmak, akıllarınca tek suçu Dtp ye oy vermediği aşikar olan insanların arabalarını yakmak hiçbir insanın haddi değildir.
Saygılarımla
 
Toplam blog
: 12
: 849
Kayıt tarihi
: 02.02.09
 
 

1980 Gaziantep doğumluyum. Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdim. Aynı dal üzerinde yüks..