Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '12

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Sözde sendikaların göstermelik 23 Mayıs eylemi

Sözde sendikaların göstermelik 23 Mayıs eylemi
 

Sözde Sendika, Sözde Eylem


Memur-Sen olarak Türkiye'de ?2009 yılında yetkili sendika olduk. 2010 yılında ülkemizde ilk defa çalıştay düzenlettik. İlk defa memura Toplu Sözleşme Hakkı verilmesine anayasa referandumunda yetmez ama evet diyerek destek verdik. Bu süreçte sadece Memur-Sen vardı. Yıllarca meydanlarda cam çarçeve dağıtıp, toplu sözleşme isteyenler, hayır dediler, çalışmalara bile katılmadılar, destek vermediler. Bugün masaya oturmuş masanın bir ucundan tutmaya çalışıyorlar.

Bizler Memur-Sen olarak, tabiki Hükümetin ülkemizin menfaatine yaptıklarını alkışlayacağız ancak yapılmayanlarıda eleştireceğiz. Sayın Çalışma Bakanımız 1 Mayıs'ta Tandoğan'daki emek mitingine gelmiş ve bizde orada onu alkışlamışızdır. Ama aynı Bakanı alanlarda defalarca protesto da ettik. 15-16 Mayıs tarihlerinde tüm Türkiye'de meydanlardaydık. Erdemli davranışın gereği budur. Diğer sendikalar bizim bu eylemlerimize katılmadılar. Onlar 23 Mayıs günü iş bırakma eylemi yapacaklarını ilan ettiler. Bilindiği gibi Toplu Sözleşme görüşmeleri 21 Mayıs'da sona erecek ve uzlaşma sağlanamazsa Hakem Heyetine gidilecek. Şimdi söylermisiniz bu sendikalar neyin eylemini yapacaklar. Bizim meydanlardaki eylemlerimiz siyasi otoriteye ikazdır, uyarıdır. Testi kırılmadan tamir edip masadan kamu çalışanları için hayırlı haberlerle kalkmaktır. 22 Mayıs artık Hakem Heyetinin günüdür ve sendikalar siyaset/hükümet devre dışıdır. Siz 23 Mayıs da kime karşı eylem yapacaksınız. Bu tribüne oynamak değildir de nedir.

Memur-Sen'li olarak ümit ediyorum ki kamu çalışanları yararına bir toplu sözleşme imzalanacaktır, bütün üyelerimizin içi rahat olsun çeşitli spekülasyonlara aldırış etmeyin, sözde sendikaların göstermelik eylemlerine, çözümü çözümsüzlükte arayan yaklaşımlarına itibar etmeyin  Memur - Sen' e güvenin...


 

 
Toplam blog
: 6
: 414
Kayıt tarihi
: 10.05.11
 
 

..