Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Sözleşmeli öğretmen atanamıyor!

Sözleşmeli öğretmen atanamıyor!
 

öğretmen


Sözleşmeli Öğretmenler özür durumuna bağlı yer değiştirme sonuçları açıklanacak.

Gönül isterdiki başlığımızı ''sözleşmeli öğretmenler kadroya geçti'' diye atalım. Tıpkı hükümetin söz verip yerine getirmediği gibi. Bugün görünen tablo o ki bu bir hayal.

Ya da şöyle bir başlık iyi olurdu ''sözleşmeli öğretmen özür grubundan başvuranlar il emrine atandı.''

Üzülerek bildiriyorum bu ülkede her alanda görülen ayrımcılık öğretmenler içinde devam ediyor. Parmakların tuşlara basmaktan yorulmadı her fırsatta bu ayrımcılığa dikkat çekmeye çalışacağım. Yarın yani cuma günü kuralar çekilecek; hani kadrolu öğretmenlerin yer değişiminde çekilmesine gerek kalmayan kura.

1. ayrımcılık: Kadrolu öğretmen özür durumundan il emrine atanırken, sözleşmeli öğretmen kısıtlı kontenjanlarda yer bulmaya çalışıyor.

Örneğin: sözleşmeli öğretmen iller boş pozisyon sayıları: Ankara:7 , İzmir:16, Eskişehir:13, Aydın:13, Uşak: 5 .... Daha fazla yazmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Bu 5 ilin nüfusları toplamı 10 milyonun üzerinde, 100 ün üzerinde ilçe, 1000 lerce okul 100.000 lerce öğrenci var, kadrolu tüm öğretmenler gelebilir fakat sözleşmeli 69 öğretmen dışında bir boş pozisyon yok.

2.kıdemsizlik: sözleşmeliler kıdem ve ihbar tazminat hakları olmadıkları gibi istenilen an sözleşmenin feshedilmesi ile karşı karşıyalar. Sosyal devlet anlayışı içerisinde yer bulamayacak bu düşünce Türkiye Cumhuriyeti tarafından uygulanmaktadır.

3.gelecek kaygısı: Eşinden ve çocuklarından yıllarca ayrı kalan sözleşmeli öğretmenler psikolojik sorunlar içerisindedir. Bu ezilmiş öğretmenlerin okutmuş oldukları çocukların ruh hallerinden etkilenmeme oranı nedir? Hangi insan haksızlığa uğradığını düşündüğü durumda susmadan oturabilir.

4.kayırma: Yüksek yerlerde özellikle mecliste yakını olanların atama veya yer değiştirme dönemleri beklenmeden yapılan kanun dışı yerleştirilmeleri. Herkez biliyor ama engel olamıyor. Ne yani şimdi dindar olana yapılan kayırma helalde dindar olmayana yapılan ayrımcılık günah değil mi? Güzel bir konuya parmak bastım bu arada ; insanların dindarlık seviyelerine devlet mi karar veriyor.

Daha bir çok alanda uygulanan ayrımcılık 7-8 seneden beri süregelmektedir. Bilginiz olması amacıyla yazdığım bu yazıda eğer siz karşıt görüşte iseniz buyrun yanlışımı yazın bende yayınlayayim. Ben söz verdimmi tutarım ama bu ülkede söz verip yerine getirmeyen bir hükümet var bunuda unutmayalım; tekrar tekrar hatırlayalım.

güzel günler görmek dileği ile...

 
Toplam blog
: 20
: 2087
Kayıt tarihi
: 02.02.10
 
 

birkaç üniversite, teknik bir iş, mutlu bir aile.. ..