Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '17

 
Kategori
Edebiyat
 

Sözlük

Sözlük
 

 Tanıdığın kaç kişi sevmenin eşiti anlamları söyleyebildi? Kaç kişinin gözlerinde sevmekle gelen aydınlığı görebildin ya da sana anlatılan sonsuz sevme hikayelerinin arasında hangisi seni etkiledi? Bu sorulara cevap arayıp düşündüysen yorulma, ben sana cevabı söyleyeyim: Yalnızca sen de var olan sevginin anlamı tanımlı. Evet, bunca zaman farkına varamadığın en büyük sevgi senin yüreğinde. Bu öyle herkesin sana söyleyebileceği bir his ya da hissettiriş değil.  Başka bir yüreği taşımak zorunda da değilsin sevmiş olmak için. Ama omuzlarında sevmeden arta kalan yükleri hafifletmeye yardımcı olacaksa söyleyeyim: Yaşayabileceğin en mucize sevginin var oluşu başka bir yürek. Bu kimi zaman iki yüreğin birbirini tamamlamasıyla kimi zaman da birbirini bulamamasıyla gerçekleşir. İkisi de vazgeçilmez, unutulmaz izleri bırakır gerisinde…

 Diyelim ki bir sevdanın kıyısındasın. Daha önce hiç böyle hissetmediğin için bedenindeki değişimler seni biraz korkutuyor. İşte hayatın başladığı yer. Bu saatten sonra hiçbir şey senin kontrolünde gelişmeyecek. Bu durumun en ilginç yanı da kontrolsüz gelişen her duruma alışıp o yüreği sevmeye devam edecek olman. Karışık gelmesin söylediklerim. Aslında senin yakından tanıdığın bir hayal bu. Sana baktığında yüreğinde mevsimlerin yeniden var olması , her güzel şarkıya onun adını gizlemen hep bu yüzden.

 Sana sunulan manzaranın en göz alıcı noktasındasın. Yüreğini taşıdığın bedenin tam karşısında tüm benliğinle karşı koyamadığın bir çekimin içinde sürükleniyorsun. Bu nefes almanın en güzel tanımı. Ona kendisini anlatacak olsan hangi kelimeleri özgürleştirirsin sözlüğünden? ‘Seviyorum’ demenin yazılışına yüklediğin bütün anlamları hissettirirsen eğer mutluluğa adım atmak üzere olduğunu bilirsin. ‘Ömür’ demenin de derin anlamlarını anlatmak istersen eğer onun bedenine gizlediğin bir öpücüğün sıcaklığında var olmalısın her zaman. Kendini yenilemenin ilk kuralıdır çünkü bir bedene ait olma hissi.  ‘Vazgeçilmez’ demenin hiçbir farkı yoktur ‘iyi ki’ demekten. Seviyorsan eğer bunu sonuna kadar onunla ya da onsuz yaşamanın sırlarını bulabileceğin tek yerdir akıl sözlüğün.

 Onun yüreğini tanımlamışsan sözlüğünde, sesin ne derse o olur. Sen seviyorum dersin, onun ismi dökülür dudaklarından. Onu sevmek artık senin için var olmakla eşdeğerdir ve yazacağın en iyi kelime, onun nefesinin kattığı değerden daha kıymetli olamaz.

 
Toplam blog
: 36
: 116
Kayıt tarihi
: 04.06.17
 
 

Mavinin içinde mavi, çocuklarla çocuk, üzülene omuz, sevinene gülümseme, bir kalemin varolmasına ..