Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Sözlüklerden “hayır” incileri

Sözlüklerden “hayır” incileri
 

Sözlüklerimizden "Hayır" incilerini az da olsa derlemek istedim. Kaynak:Google images.


Sözlüklerden “HAYIR” İncileri

Ülkemin bir dolu gencinin, yaşlısının, herkesimden eğitimli ya da eğitimsiz isminin yazmış olduğu sözlüklerde bende gezip farklı düşünceleri bazen zevkle bazen gülerek bazen de kızarak okuyanlardanım. Kimisi güzel kimisi ise gereksiz şeyler yazsa da, internet ortamında yer alan sözlükler sonuçta bir platform ve ne yazılırsa yazılsın (Hakareti asla onaylamıyorum) saygı duymak lazım diye düşünüyorum. Eee, konumuz anayasa referandumu olunca da biraz gezinmek ve önce bir “HAYIR” sonra da “EVET” oyunu destekleyenlerin neler yazdığını paylaşmak istedim. İşte sözlüklerimizden anayasa referandumuna “Hayır” incileri.

İtü sözlük:

Herkese 10 Bana 0 isimli sözlük yazarı:

“Resmen 12 Eylül darbecilerine yargı yolu açılıyor diye Türk insanına yedirilmeye çalışılan bir anayasanın referandumudur. Öncelikle zamanaşımı diye bir zıkkım olduğunu unutmamanızı tavsiye ediyorum, yargı yolu açıldığıyla kalır, hesap sorma falan olamaz zira zamanaşımının kralı olmuştur, zaten o kadar yaşı ileri insanlar için de herhangi bir hukuki karar da uygulanmaz. Bu paket baştan falso zaten, hap gibi yutturulmaya çalışılıyor insanlara, bir kere uluslararası hukuk platformunda bazı kriterler vardır, öncelikli olarak birbiriyle alakasız yasa değişikliklerini böyle paket halinde sunamazsınız.

1) siyasi yasaklar hakkında getirilen düzenleme: ben burada bir kendini kurtarma çabası görüyorum. Bölücülük ve cumhuriyetin ilkelerine aykırı siyasi rejim destekleyen siyasi partiler anayasa mahkemesinin kararı sonucu kapatılabilir, siyasetçilere yasak konulabilir. Öncelikle siyasetçiye yasak kaldırılıyor bu yasa değişikliğiyle, sebep? Çünkü 3 gün sonra çok ciddi soruşturmalar gerçekleştirilirse hepsi tek tek siyasetten men edileceklerini biliyorlar it gibi de o yüzden.

2) vergi dairelerinin yurtdışına çıkma yasağı koyamayacak olması: siz kimi koruyorsunuz kardeşim? Vatandaştan 3 kuruş vergisini söke söke alıyorsunuz zaten ama trilyonlarca vergi borcu olan adamlar bırakın da yurt dışına kaçsın, zevk-i sefa sürsün öyle mi? Bu ülkede anayasa değişikliği için ihtilal gerekmiyor, sadece bu paketi adam akıllı hazırlayacak vatansever siyasetçi lazım. bu da Türkiye’de hiç olmadı bugüne kadar, bundan sonra da olmaz.”

Moldoran isimli sözlük yazarı:

“Oy verme meraklısı yurdum seçmeninin evet demesi halinde bir daha seçim sandığını rüyasında görmesine vesile hadise. İşte bu kadar.”

Betterthanwords isimli sözlük yazarı:

“Kötü giden düzeni görebildiğim için hayır. Her alanda tek egemen gücün olmaması gerektiğine inandığım için hayır. Sadaka istememek için hayır.
daha çabuk kurtulmak için hayır. Çocuklarıma iyi bir gelecek bırakmak için hayır.”

Patates püresi isimli yorumcu:

“Geçici 15. maddenin kaldırılması dışındaki değişikliklerin, AKP’nin son yıllarda ele geçiremediği mevzileri ele geçirmesi dışında ne işe yarayacağı merak konusu.

Geçici 15. maddeye gelirsek, 8 yıldır 12 Eylül’ü protesto mitinglerinde binlerce vatandaşını coplattıktan sonra bu maddeyi geçirmeye çalışırsan bu halk senin samimiyetine inanır mı?”

Elastigirl’in yorumu:

“Kesinlikle hayır denmesi gereken, birçok maddeyle olması hayal edilen bir kaç maddeyi birleştiren AKP’nin son kurnazlığı olan referandum. Sayesinde palazlandıkları darbelerin sorumlularını yargılayabileceklerini ise hiç sanmam. Yaş haddi var, zaman aşımı var, ama onlar o günün şartlarında gerekeni yapmışçılık var.”

Ekşi sözlük:

Cortona’nın yorumu:

"Uğrunda RTE'nin içindeki diktatörü artık iyice gözler önüne serdiği referandum.”

Uyku semesi:

“Kapsamında, İbrahim Üzülmez, Servet Çetin ve Selçuk Şahin'in Türkiye sınırları içerisinde futbol oynamasını yasaklayan bir madde olması durumunda, şüphesiz ki 'evet' vereceğim oylama olacaktır. Ona göre. Yoksa yok evet mevet.

Pale blue dot’un yorumu:

“Anayasanın ne demek olduğundan bile emin olmayan bir sürü insanın evet diyeceği referandumdur.”

Cabin5 isimli yazar:

“Evet, çıkarsa 1923 yılındaki eğitimsiz, fakir ve yorgun Türk halkının, eğitim ve refah seviyesi katbekat yüksek olan günümüz Türk halkından daha aydın ve bilinçli olduğunu ispatlayacaktır.”

Uludağ sözlük: Yuba’nın yorumu:

”Hayır, hayır yüz bin kere hayır şarkısıyla eşlik edilecek durumdur.”

t14m0’nun yorumu:

“Darbeden kârlı çıkanların, darbe anayasasını değiştiriyoruz diye savunup oy çekmeye çalıştığı referandum. Hayır, şeklinde oylanması ülkenin hayrına olacakken, evet şeklinde oylanması AKP’nin ülkeyi monarşi ile yönetmesine vesile olacaktır.”

Sadaeke:

“AKP’nin, kimsenin fikrini almadan çıkartmaya kalktığı anayasanın halk oylamasıdır. RTE her zamanki gibi ters propaganda yapıyor ve "Bu bir partinin değil; milletin anayasasıdır diyor.”

grotesqueee ise şöyle yorumlamış:

"Anayasa referandumu halkın sorununu çözmüyor", "Fındığa kayısıya çare mi olacak" diye soran muhalefete karşı cevap veren başbakan'a şunu hatırlatmak gerekiyor. Madem "Anayasa bu ya ne alakası var." diyorsun, ülkenin bugünkü halini sadece bu anayasaya nasıl bağlayabiliyorsun? Koskoca anayasanın zaten en önemli maddelerinden 80 tanesi değişmiş, ve 8 yıldır iktidardasın, kuşa çevirdiğin anayasayı mı beğenmiyorsun? Bu anayasa kabul edilince faili meçhuller bitecek öyle mi? sivas katliamı sanıklarını koruyanların avukatlığını yapanların hazırladığı anayasayı kabul edince, katliamlar bitecek öyle mi? Komik olmayın. insanları kandırmayı bırakın artık."

Saygılarımla, Rıfat Karlova

www.rifatkarlova.com

Not: Burada yazanlar benim kendi görüşümü yansıtmamaktadır, sadece internet ortamında nelerin yazıldığını paylaşmak düşüncesiyle bu satırlara konu olmuştur. Tüm sözlük yazarlarına görüşleri ne olursa olsun saygı ve sevgilerimi de sunuyorum.

 
Toplam blog
: 180
: 4193
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

Kariyerini Uzakdoğu sahne ve televizyonlarında geliştiren  sunucu, şovmen, yazar, oyuncu Uğur Rıf..