Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Sözü olan söyler

Sözü olan söyler
 

Temel fıkralarının merkezi belli oldu. RİZE.

Rizenin AK Partili Belediye Başkanı, PKK sorununa çözüm getirmiş. Muhterem zat, buyurmuşlar ki: İkinci karilarimizi, Doğudan alalım daa. Hisumluk akrabalık çoğalır, derör de azalmuş olir. Nasıl ama, pes vallahi. Ahşap yangın merdiveni gibi bir şey. Adam ne yapsın. AKP li vekiller arasında iki eşliler olunca, teklifim işe yarar sandı. Dua etsinler ki, Şevki Yılmaz yok. O, olsaydı, Apo yu Başbakan yapıp kurtulalım derdi.

BDPlilerin, bu öneriye çıkışlarına ne demeli. Esmiş gürlemişler, Bayan Kışınak diyor ki: Gerekeni yapın. Yapmazsanız, biz yaparız, altından kalkamazsınız. Bayan Kışınak, neyin altından kalkamıyacağız, dört karılı herifin mi? Yoksa başka bir şey mi var, altından kalkamayacağımız? Bunca şehit imiz var. Bu güne kadar altından kalktık. Siz nasıl kalkacaksınız bu kadar kanın altından? Hangi cesaret ve mantıkla, tehdit savuruyorsunuz, anlamak mümkün değil. Ne demişler: Yarası olan gocunur. Yok mu, bölgenizde, iki karılı, üç karılı, dört karılı olanlar. Bu güne kadar, bu duruma ses çıkardığınızı, karşı çıktığınızı gören, duyan olmadı. Kadınlarınızı kuma derdinden kurtarmak için neyi bekliyorsunuz? Apo dan ferman gelmeden olmuyor mu? Apo nun, dağdaki harem hikayeleri anlatılıyor, siz duymadınız mı? Kuma sorununu siz çözemiyorsanız, PKK ya havale edin, onlar çözerler. Artık, mayın mı olur, keleş mi olur, roket mi olur, Molotof mu olur, bir şekilde hallederler, dört garılı olanları. İnsan hakları, daha çok özgürlük, diye tutturuyorsunuz ya. Yahu, bir sorununuzu da, PKK olmadan çözmeye çalışın, kurtulun artık bu çapulculardan. Kendinize gelin. Korkmayın, ölümden öte, köy yok. PKK dan kurtulun, sonra hep beraber, dört garılı herifleri halleder, Rizeliye de, haddini bildiririz. Belki inanmayacaksınız ama, PKK nın dışında, biz sizden yanayız. Ama nerde anlayacak olan. Nato, kafa, nato, mermer.

Cumhurbaşkanımızın muhterem mahdumları, ülkemizde girdiği sınavda, ilk yüz bine giremez iken, ABD de girdiği sınavda, rekor puan ile birinci olmuşlar ve HORWARD a girmeye hak kazanmışlar. Dediklerine göre, Aysun Kayacı da, ayni sınavdan geçip, geçen yıl, aynı üniversiteye girmiş. Diyorum ki, acaba, Aysun Kayacı Gayseri eşrafından birinin kızı mı? Sen ülkede sınava gir. İlk, yüz bine gireme. Git, Amerikalar da rekor kır. Gayserili olmak bu işte.

Cumhurbaşkanımız, bir sohbette demişti ki: “Ben, gençlik yıllarıma kadar, Kürt nedir bilmezdim. Bak şu Allahın işine. Şimdi kalk, Kürt sorunu nun, ortasına düş. Cumhurbaşkanımız, hangi ucundan tutsun? Açılımdan da medet yok. Sorunlar, en kolay kaynağında çözülürmüş. Uzmanlar öyle diyor. Ama, kaynağa gitmek biraz zor. Kaynak kuşatma altında. Diyarbekir e, Hakkari ye gidemeyen büyüklerimiz, sorunu çözmek için, kalkıp ta, Kuzey Irak a gidip, Barzaniye akıl danışıyorlar. Sonra, Barzani de kalkıp Başkentimize geliyor, hatırlı konuklar gibi karşılanıyor, giderayak, ip ucu veriyor: Sorunu, silah ile çözemezsiniz, diyor. Ne ile çözecektik, Sayın Barzani Ağam. Altı kol, iskambil mi çevirsek, çöp mü, çeksek. Başbakan, muhalefet ile görüşecekti, ama, çocuk ölü doğdu. Bahçeli, ta başında olmaz dedi. Kılıçdaroğlu, her zaman ki gibi, usul yönünden karşı çıktı.
Adam kendini Cumhurbaşkanı sanıyor. Cumhurbaşkanları davet eder, Başbakanlar, ziyaret eder, dedi. Bu konuda, sözü olan zaten söylerdi. Muhalefetin, hele Bahçelinin, Olağan üstü hal dışında, bir şey bildiğini sanmıyorum. Bilseydi söylerdi. Bahçeli, özetle diyor ki: Kapatalım evlere, halledelim. Nasıl olsa, bulguru, makarnayı hükümet veriyor. Birkaç yıl böyle idare ederiz. CHP lilerin de, ta 30 yıl evvelinden hazırladıkları raporları var. Meraklısı alır, okur. BDP liler mi? Onların akılları bu işe ermez. Apo Ağa ne derse o. Apo nun dedikleri de , zart, zurt şeyler. Sorunu, Kürt halkı, kendisi çözecek. Ne zaman mı? Bilsem, söylerdim. Hani aklımız iki yerde çalışıyor diyorlar ya, onun gibi.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..