Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sözün bittiği yer...

Sözün bittiği yer...
 

Siz bundan da bir şey anlamazsınız ya. Biz yine de söyleyelim.


Yaşayacakları onca şey varken anlamsız ölüm haberleri ajansa düşen 15 genç için hepinizi düşünmeye davet ediyorum. En güzel duygular ve dualar onlara.
Ben onların, ölenlerin tarihte yarattığı kelebek etkisini düşünmek istiyorum.

Dönemeyecekler, evlenemeyecekler, sevemeyecek, çocukları ile oynayamayacaklar.
Bunu yapan anlamsız sürü bunun yerine ne öneriyor? Onlara bundan daha iyi bir dünya mı sağlayacaklar? Neden bunca enerjilerini bu kadar ocak söndürmeye harcıyorlar?
"Sorular çıkmaz sokak"

Bu ve buna benzer şeyleri yapanlar, komşuların birbirine düşmesinden medet umanlar, yapmak için bir araya gelenler, organize olanlarla hiç bir insani, siyasi, düşünsel, edebi ve komşuluk bağlarımın olmadığını belirtmemiz gerektiğine inanıyorum.
Yapılanların üzerinde düşünülecek bile insani yanı olmadığını –bugünün koşullarında- kabul etmemiz gerekiyor.

80 lerde birlikte olduğumuz düşünsel sol-yol artık çıkmaz sokağa dönüştü. Mafyalaşan sol serüven, dağlarda kan gölü yarattı. Sol düşüncenin ve halkın umudu kahramanlar, artık eli kanlı katil sürülerine mafya özentili bozgunculara dönüştü.

Sakın olaki bu bozguncuları eski zamandaki solcu, halk kahramanları ve kurtarıcıları ile karıştırmayın. Bizler çoktan halka, ait olduğumuz yere döndük. Dağda kalanlar ise vahşileşti, savaşı, savaş nedeni saymaya ve yok ediciliğin uşağı, karanlıkların prensi olmaya devam ettiler.

Siz anlamsız savaşın mafya özentili uşakları: Gencecik ölümlerden sonuç bekleme gafletinde bulunanlar, bu topluma biraz daha acı ve yaşama gücü verirsiniz o kadar. Yapsanız yapsanız bu kadar. Ötesi aydınlık.

Siz, karanlıklar imparatorları: Işık bir gün gözlerinizi kamaştıracak ve sizler o parlak ışıkta kavrulup gideceksiniz ve kimse size acımayacak, adınızı anmayacak.
Siz bundan da bir şey anlamazsınız ya. Biz yine de söyleyelim.

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..