Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '07

 
Kategori
Güncel
 

Sözün bittiği yer!

Sözün bittiği yer!
 

Bugün gazete sayfalarını incelerken Atatürk Havalimanı Apronunda biri cüppeli, sarıklı ve diğeri kara çarşaflı iki inançlı insanın nazmaz kıldığı haberini okudum. ( Atatürk Havalimanında mescid bulunması ayrıca bilinen bir konudur. )

İnsan 21. yüzyılda böyle bir habere gülmelimi ağlamalımı bilmiyorum.

Çünkü bu iki insan ibadet için seferi olma kavramını bilemiyecek kadar çok mu daha inançlı yoksa çok daha cahil miydiler?

Yada Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti' nin en büyük havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı' nı dünyanın en büyük açık hava camisi haline getirme düşünce, cesaret ve güvenini nereden alıyorlardı?

YADA BU DURUM BİR EĞİTİM, KÜLTÜR VE İNANÇ BİLGİSİZLİĞİ MİDİR?

2010 yılında İstanbul' un kültür başkenti olması iddasında olanlar ne tür kültürel etkinlik ve katkıyla bu hedefe ulaşabileceklerini topluma açıklamaya davet etmemiz gerekmezmi yada bu konuyu tartışmaya açma zamanı çoktan geçmiş midir?

Ya da son 5 yıldır ülkeyi tek başına yönetme iddasında ve AB' nin en büyük savunucusu ve uygulayıcıları olarak bu ülkeyi çağdaşlaşma ve kültürel anlamda ne kattıkları yoksa bütün kültür merkezlerini yıkarak yerine ya alışveriş merkezi ya mescid yada cami yaparakmı İstanbul' u 2010 yılında kültür başkenti yapacaklarına inanıyorlar?

Bu yazımda Milliyet Blog yazarı genç arkadaşımın yazdıklarını ayrıca düşünmeden geçemiyeceğim. " 28.09.2007 tarihli - 16 Yaştan Mektup Var " başlıklı yazıyı okuduğumda bu 17 yaşındaki genç arkadaşımın okuduğu okulla ilgili yazdıkları gerçekten detaylıca araştırılması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Okulunda türbanlı kız arkadaşları ve öğretmenleri olmasının yanı sıra bir adet de mescid bulunduğunu yazıyor. Bu mescidin okuldaki bekçinin ve çalışanların kullandığını ama aynı mescidin öğretmenler ve öğrenciler tarafından da kullanıldığını yazıyor. Bunu da toplum içinde afişe etmediklerini belirtiyor.

Bu ülkede son yıllarda 90 bin dolayında cami ve mescid yapıldığı söylenirken bunun karşısında kaç tane okul ve kültür - sanat merkezi ya da müze ( hem Anadolu Medeniyetler Merkezi olması açısından hem de Çağdaş Sanatlar anlamında Modern Sanat Müzeleri ) yapıldığını biliyormuyuz.

Ama okulların içinde bazı odaların mescid haline getirilmesinin artık afişe edilip araştırılmasının zamanı çoktal gelip geçmiştir...( Çünkü ilk yazımda belirttiğim gibi önce çocukları eğiteceksin ve onları islami kurallara göre yoğuracaksınki gelecekte bu ülkeyi İslam kurallarına göre yönetebilesin.)

 
Toplam blog
: 10
: 913
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

İstanbul Ünv. İktisat Fak. Çalışma Ekonomisi ve End. İliş. Böl. mezunuyum. Ayrıca Yeditepe Ünv. Sosy..