Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Sözünüz bitti ise gözümüz sizde

Sözünüz bitti ise gözümüz sizde
 

Sözün bittiği an…
Gabar Dağı’ndaki kalleş pusuda bu vatan uğruna can veren şehitlerin ocaklarına ateş düştü. ’Oğlunuz şehit düştü’ haberiyle analar, babalar, kardeşler, eş ve sevgililer yıkıldı. Kimi gözyaşlarına boğuldu, kimi isyanını haykırdı, kimi acısını içine bastırıp ’Vatan sağolsun’ dedi ...

Ne mi olacak?
Yine terör lanetlenecek, kararlığımız üstüne basarak tekrarlanacak, Silahlı Kuvvetlerimize ve halkımıza baş sağlığı dilenecek, en şiddetli şekilde karşılığı verilecek tesellisi verilecek ama şehit haberleri kesilmeyecek, dağda aradığımız hainlerin içimizde ve burnumuzun dibinde olduğu görmezden gelinecek ve bu toplum nasıl olsa “BALIK HAFAZALI” dır denilerek her şey unutturulmaya çalışılacak!

Oysa;
Bakın asıl sıkıntıda olanlar ne yapıyor; TBMM Anayasa Komisyonu'nda söz alan milletvekilleri, terör örgütü PKK'yı lanetliyor. Bu sırada komisyon üyesi DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un sıkıntılı yüz ifadesi gözlerden kaçmıyor ama terörü kınayamıyor. Eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak da, yaptığı yazılı açıklamada, "Artık yeter! Kan ve tabut görmek istemiyoruz. Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz" diyor, ama Terörü kınayamıyor!

Önlemler ne durumda?
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplanıyor, "Üç buçuk saat süren toplantıda, Şırnak ilimizde sivil vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize yöneltilen menfur saldırılar başta olmak üzere son günlerde meydana gelen terör olaylarına ilişkin değerlendirmeler yapılmış, terörle mücadele çerçevesinde sürdürülen faaliyet ile alınması gereken ilave önlemler ve yöntemler görüşülmüştür.

Bu çerçevede, terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte, gerektiğinde sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere her türlü tedbirin alınması, terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir, kararı çıkıyor.

Nasıl yani!
Önümüzdeki süreçte, gerektiğinde" bir başka ülkeye sınır ötesi operasyon yapılabileceği ne demek? Allahını seven söylesin, önümüzdeki süreçte ve gerektiğinde demekle ne kastediliyor. 50-100-200 asker daha ölsün ondan sonramı? Gerektiğinde imiş. Demek ki 15 şehit vermek gerek teşkil etmiyormuş... Kahrolası PKK öldürmeye biraz daha devam etsin o zaman gerek görülecek öyle mi?

Daha kaç ana kuzusu şehit olacak? Ne demek "HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAK" bilen varsa açıklasın? Bakın, İsrail 2 asker için Lübnan ve Suriye’ye bomba yağdırıp çoğunluğu sivil olmak üzere yüzlerce kişinin ölümüne sebep olurken uluslar arası anlaşmaları, komşuluk ilişkilerini, Müttefiklerini düşünmüş müydü? Milleti oyalayıp, zaman kazanmak için mi 3, 5 Saat havanda su dövmekle haklılığımızı anlatacağız dünyaya?

Görünen o ki;
Muhalefetin dediği gibi; başbakanın Bush’la temasa geçmesi için bir ay sonrasını bekleyeceğiz, Bush’la konuşacak, Bush’u ikna edecek. Bütün bunlar karşısında Bush, yıllardır gerekeni yapmamış. Bize ’hayır’ diyen insanlar, gücünü oradan alıyor. Bu ne kafadır, ne anlayıştır? Türkiye terörle mücadele konusunda haklılığının gereğini yapma iradesine sahip değil. Bunu da yakaladılar, oynuyorlar şimdi Türkiye’yle. Türkiye’de iktidarın terör konusundaki zafiyetinin bedelini, yeni şehitler vererek ödemeye devam ediyoruz ne yazık ki!

ABD kayıtsız…
Türkiye hesabını iyi yapmalı" diyen ABD Büyükelçisi Wilson, İncirlik Üssü’nün lojistik amaçlı kullanımının Irak’ın bütünlüğü için önemli olduğunu vurgulamış. "Tasarı geçerse" İlişkilerin zarar görmesinden endişeliyiz. Tabii ki Türk yönetimi kendi hesabını kendisi yapacak. Ancak Türkiye bu hesabı iyi yapmalı. İncirlik’ten Irak’taki birliklerimize ve Iraklılara askeri olmayan lojistik destek bizim için önemli" diye de aba altından sopa gösteriyor aklınca!

Acaba?
Peki, ne zaman birileri çıkıp da "Türkiye Cumhuriyetinin birliğine ve bütünlüğüne bir saldırı varsa komşumuzun birliği ve bütünlüğü bizi ilgilendirmez. Senin Iraktaki birliklerin, benim Mehmetçiğimin şehit olmasından daha mı önemli bay Büyükelçi" demeyi düşünüyor?

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..