Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

SP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım: Bizde kapıcı olan, öbür tarafta büyük adam oluyor!

Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım’ın da katıldığı bir etkinlik ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı andı

Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım’ın da katıldığı bir etkinlik ile vefatının ikinci yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı andı. Programda şiirler okundu, ezgiler icra edildi; sinevizyon gösterisi izlendi ve Erbakan Hoca için okunmuş olan hatim ve salavatlar, dualar eşliğinde ruhuna bağışlandı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çalışma arkadaşları kendisiyle ilgili anılarını anlatırlarken, iktidar partisi de eleştirildi.   

SP Genel Başkan Yardımcısı da katıldı

Saadet Partisi Beykoz İlçe teşkilatının organizasyonuyla, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde 10 Mart 2013 Pazar akşamı saat 19.30’da başlayan anma programı, Selim Akduman’ın sunumu altında gerçekleşti.  İlçe Başkanı Burhan Öz ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki anma programına, SP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, SP Genel İdare Kurulu üyesi Temel Akdağoğlu, İl YK üyeleri Şahin Güngör ve Şeref Kalkmaz, İl Disiplin Kurulu üyesi Şahin Soylu, tarihçi yazar Metin Hasırcı, Beykoz eski Kültür Müdürü Halil İbrahim Uluder, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkan Yardımcısı Muzaffer Aktürk ile Şahlanış Hareketi Lideri Murat Altun ve partililer katıldılar.

Burhan Öz: O, bir mücahitti

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan anma programının ilk konuşması, Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı Başkanı Burhan Öz tarafından yapıldı.

Temel Akdağoğlu: Menfaatleri gereği bir anda parti değiştirdiler!

İlçe Başkanı Burhan Öz’ün ardından ise SP Genel İdare Kurulu üyesi Temel Akdağoğlu kürsüye davet edildi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’la ilgili anılarını salonda bulunan misafirler ile paylaşan Akdağoğlu, konuşmasına, “ nice partililer vardı ki, menfaatleri gereği bir anda partilerini değiştirdiler. Ama dava adamı olanlar, ömrünün sonuna kadar rüzgar hangi yönden, ne şiddetle eser ise essin, hiç kimse onları yolundan çeviremeyecektir” sözleriyle başladı ve Saadet Partilileri “ bir kuru parti davasıyla” nitelendirmekte olanların “ kendilerine yazık ettiklerini” belirtti.“ Onlar hala bizi anlamamışlar” diyen Akdağoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Biz, dava adamıyız. Nefesimizin sonuna kadar da burada olacağız. Tek başıma da kalsam yine dava adamıyım, yine dava adamıyım, yine dava damıyım.”

Hocam bundan memnun olmaz

“ Yıl boyuna hocamızı anma haftası düzenlesek, hocamı memnun edemeyiz; hocam bundan memnun olmaz; hocam neden memnun olur? Bir kız çocuğunun ekmek arabasının arkasından çıplak ayak ile koştuğunu anlatırsak; bu memlekette aç açık kimse kalmayana kadar Milli Görüş’ü iktidar yapıp hakkı hak sahibine verip  mazlumları zalimlerden kurtardığımız gün, hocamızın ruhu şâd olacaktır.”

220 fabrikadan sadece 5 tane kaldı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ne hocalarının adını vermiş olmasından dolayı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e de teşekkür eden GİK üyesi Temel Akdağoğlu,               şu eleştiride bulundu: “ Hocamızın, onların ve hepimizin üzerinde çok büyük emekleri var. Bu isim küvvede zerre bile olmaz ama yine de Yücel Bey’e teşekkür ediyorum. Ama ( bu beni) Allah rızası için hiç heyecanlandırmıyor. Niye heyecanlandırmıyor? Rahmetli hocamız, bu memlekette 220 yere mühür vurmuştu. 220 tane fabrikanın temelini atmıştı ve bunların 70 tanesini de kendisi hizmete açmıştı. Ancak o fabrikalardan bugün ayakta kalanlar ise 5 taneyi geçmez! Hepsi satıldı, hepsi ranta dönüştü. Ne yazık ki, batılıların güdümünde idare edilen hükümetler tarafından bugün o fabrikalardan beş tane kaldı.”

Muhittin Yıldırım: İnşallah yeniden abdest alır, döner gelirler!

Akdağoğlu’nun sonrasında ise SP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım kürsüye çıktı. Sözlerine, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “ salih bir insan” olduğunu belirterek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, şunları söyledi: “  Allah’ın yüz yılda bir gönderdiği; dinin kaybolmaya yüz tutmuş çok önemli bir bölümünde Yüce Mevlâmız onu ahlak, düzen, iktisat, maneviyat bölümünde ve ruhunda yeninde ihya edecek liderler gönderir. İşte, hocamız da onlardan birisi.”

Demek ki, biz Erbakancı değiliz!

25 yıl boyunca vefatına kadar Prof. Dr. Necmettin Erbakan’la birlikte olduğunu belirten Muhittin Yıldırım, hocanın kendisine, “ Bizim yolumuz Kuran nizamını kurup yürütme yoludur; şahısların yolu değil. Yani, ben buradayım diye siz benim yanımda değilsiniz”  şeklindeki sözünü de hatırlattı ve bu cümleyi her yerde anlatmanın da Erbakan’ın kendisine bir vasiyeti olduğunu açıkladı. Yıldırım, bu vasiyeti şu şekilde yorumladı: “ Demek ki, biz Erbakancı değiliz! Yani, biz imama rükûn etmiyoruz; onun emrine uymakla, Allah’ın emrine uyuyoruz. Allah buyurdu ki, “ bana itaat edin, Resulullah’a itaat edin!”  Bu emri ferman gereği, siz buradasınız. Bizim yolumuz şahısların yolu değildir; şahıslar fânidir. İşte o da her fani gibi dünyada görevini tamamladı ve rabbine kavuştu. Şimdi bize düşen görev, onu anlamak ve işaret etiği ana esaslara doğru gitmek.” 

O’nun büyüklüğü, düşmanın oyunlarını önceden fark etmekten geçiyor

“ Necmettin Erbakan’ı anlamak için”onun ilkelerini ve anlatmak istediklerini anlamak gereğine işaret eden Genel Başkan Yardımcı Muhittin Yıldırım, konuşmasının devamında siyonizmin tarihi ve Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki faaliyetlerine yer verdi. Hazreti Ömer’in, “ düşmanlarını tanımayan İslâmı da tanıyamaz” şeklindeki sözüne atıfta bulunan Yıldırım, “ Erbakan’ın büyüklüğü, düşmanın oyunlarını önceden fark etmekten geçiyor” dedi.

Türkiye sömürgeleştirildi

2013 yılı bütçesinde 53 milyar TL tutarında bir faiz borcu olduğunu hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı, “ Türkiye’nin sömürgeleştirildiğini” belirtti ve bunu değerlendirmenin ise milletin baş görevi olduğuna işaret etti.  

Başbakan, millete “ dikiz aynasına bakın!” diyor!

Muhittin Yıldırım, sözlerinin devamında, iktidarı şu sözler ile eleştirdi: “ Hâlâ şu andaki iktidarın sermayesi, Halk Partisi’ne (CHP’ye) ‘sen böyle yaptın!’ demek. Millete diyor ki, ‘dikiz aynasına bakın, (CHP) arkada ne yaptı görün; bana ise nereye gittiğimizi sormayın! Siz hep dikiz aynasına bakın.’ Başbakan bize diyor ki, ‘ siz hep dikiz aynasına bakın, Türkiye nereye gidiyor? diye de bana sormayın, bana güvenin!’ İyi ama, 54 milyar TL faiz ödüyorsun; 210 milyar dolar borç daha aldın, 556 milyar dolara çıkardın? Bunu sormayalım mı?”

Siirt eleştirisi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt’te yaptığı “ toplu açılışlara” da değinen Genel Başkan Yardımcısı, “ Başbakan Siirt’te AVM açıyor! AVM ne? Alışveriş Merkezi!” dedi ve Erdoğan’a şu sözler ile seslendi: “ Bunu senin kırtasiyecin açsın! Sen neden açıyorsun?”

Erdoğan’ın da kurtulmasını istiyoruz

Muhittin Yıldırım,“ Biz burada Tayyip Erdoğan’ı sevdiğimiz için bunları söylüyoruz. Onun da kurtulmasını istiyoruz. Biz ona düşmanlık etmeyiz ki! Biz kimsenin düşmanı değiliz. Bizim kalkış noktamız sevgidir” dedi.

Bal kavanozunun dışını yalayanlar!

“ Bazı Milli Görüşçüler, hocayı bal kavanozunun dışından yalayarak anlamıştır. Yalıyor ama tat yok! Hoca, böyle bir insandı; bize bal tattırdı” açıklamasında bulunan Yıldırım, “Erbakan’ın kullandığı kelimelerin mânâlarının ruhu kavranmadan hocayı anlamak, kavanozu dışından yalamaktır” yorumunu yaptı.

Bizde kapıcı olan, öbür tarafta büyük adam oluyor!

Erbakan’ın, “ sömürge tipi değil, hakiki kalkınma; borçlanma yapmadan kalkınma” şeklindeki prensiplerini anlatırken, o günlerde arka tarafta oturmakta olan bazı kişilerin, “ hocam, bize bunları anlattın; başka şeyler anlat” dediklerini belirten Yıldırıım, “ Bizde kapıcı olan, öbür tarafta büyük adam oluyor!” göndermesinde bulundu.

Hoca’nın ayeti yorumlayışı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ağır sanayinin kurulmasını, “ düşmanlarınıza karşı güç hazırlayın” şeklindeki ayetten yola çıkarak savunduğunu ifade eden SP Genel Başkan Yardımcısı, onun ilgili ayette geçen bu “güç” ifadesini, “ tank, füze, uçak sanayii” olarak anladığını belirterek, “ Hoca başka! Hoca, bu çağın ihtiyacına göre anlıyor olayı” yorumunu yaptı.

Biz, abdesti bozanın peşinden gitmedik!

Necmettin Erbakan’ın,‘ Refah Partisi iktidara geldiği zaman ortalık zangır zangır titreyecek” şeklindeki sözünü de hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı,bazı kişilerin ise bundan,“ Hoca iktidara geldi; öyleyse ihaleden ne alacağım?” şeklinde bir anlam çıkarttıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “ Biz ne düşünüyoruz, onlar ne düşünüyorlar? Onu düşünenlerin hepsi sıyrıldı, gitti. Biz gitmelerine üzüldük; inşallah yeniden abdest alır, döner gelirler. Biz bekliyoruz; baba ocağı bekliyor. Biz hiç kimseye, ‘sen bu davadan gittin; buraya gelme’ diyemeyiz, asla. Buyursun gelsinler, dava burada. Hoca’nın anlattıkları burada. Onun bize bıraktığı miras burada. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz, yani namaza devam ediyoruz; biz, abdesti bozanın peşinden gitmedik çok şükür!”

Hatimler bağışlandı

SP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım’ın ardından ise ezgi sanatçısı Yusuf Özay tarafından ezgiler okundu.

Program, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkan Yardımcısı Muzaffer Aktürk tarafından okunan dua ile daha önceden indirilmiş bulunan hatim ve getirilmiş bulunan salavatların  Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ruhuna bağışlanmasıyla sona erdi.

Muhittin Yıldırım, Şahlanış Hareketi lideri Murat Altun ile sohbet etti

Program çıkışında SP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım’ın, yanına gelen Şahlanış Hareketi Lideri Murat Altun ile sohbet ettiği görüldü.

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..