Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '10

 
Kategori
Blog
 

Spam bildirebilmeliyiz

Spam bildirebilmeliyiz
 

İçtenlikle belirtmeliyim ki, ' Blog ' kategorisini sıradan bir şey yazarak işgâl etmeyi sevmiyorum. Az önce okuduğum ve beni hayretler içersinde bırakan bir yazı nedeniyle bu bloğu yazmaya karar verdim. Söz konusu yazı ' Ayrıntıda Gezinmek ' üye adlı arkadaşımıza, sevgili Aynur'a aitti, okumuşsunuzdur. Kendisi rica etmiş, artık yorum yazmamamız, gerekirse mesaj yollamamız için. Buradan kendisine ' Geçmiş olsun ' demek ve bir önerimi yazmak istiyorum sizlere.

Yaklaşık 7 yıl önce üye olduğum şiir sitesinde çok güzel bir uygulama var. Size hoş olmayan bir ileti geliyorsa ve bu iletilerin ardı arkası kesilmiyorsa, ' Spam bildir ' ikonuna tıklayıp o kişiden size gelen bütün iletilerin silinmesini ve bir daha da size ulaşmamasını sağlıyorsunuz. Bunun için sistem yöneticileriyle muhatap olmanıza bile gerek yok, bir tıkla hallediyorsunuz işinizi. Daha da güzel yanı; aynı kişi sizden başkalarını da rahatsız ediyor ve o kişiler de spam bildiriyorsa, taciz eden kişinin üyeliği iptal ediliyor.

Gene aynı sitede, o anda sitede kimlerin online olduğunu, o gün kimlerin doğum günü olduğunu da görebiliyorsunuz. İsterseniz arkadaşlarınızı listeleyebiliyor, listenize girmek için izin isteyenlere kendiniz onay verebiliyorsunuz. Tabii bu uygulama elzem bir uygulama değil ama, bir yanıyla da o anda online gördüğünüz birine hemen ileti yazıp, o hızla da yanıt alabiliyor olmanız çok güzel.

Burada da neden bir SPAM uygulaması olmasın diye düşünüyorum. Spam olarak bildirilen kişi, sadece br kişi tarafından bildirilmişse, bildiren kişinin ' Yasaklılar ' listesinde yer alıyor O kişi eğer isterse, gene tek tıklamayla o kişiyi yasaklılar listesinden çıkarabiliyor, ileti almaya devam edebiliyor.

Bu listede yer alan üyeler, size hiç bir şekilde mesaj yazamayacaktır. Bu kişiler size mesaj yazmak istediklerinde, mesajı kayıt edebilecekler ancak yazdıkları mesajlar size ulaştırılmayıp silinecektir. Bu listeye yapacağınız ekleme / çıkarmalar 1 dk sonra etkin olur.

Bu yazı üyelerin yasaklılar listesinin başındaki uyarıdır. Nasıl, sizce de akla yatkın değil mi?

Hep güzel mesajlarla karşılaşmanız dileğiyle, saygılar...

 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..