Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sperm nakli (sperm donasyonu) ve donör seçimi uygulaması

Sperm nakli (sperm donasyonu) ve donör seçimi uygulaması
 

Sperm Donasyonu ve Donör Seçimi Uygulaması


Sperm Nakli (Sperm Donasyonu) Uygulanması

Öncelikle bu işleme başlamadan, bayan için gerekli olan muayene ve testlerin yapılıp, değerlendirilip sonuçlarına göre Sperm Donasyonu’na (Sperm Nakli) başlanması gerekmektedir. Bu işlem sonrasında çiftlere donör ve sperm donasyonu hakkında gerekli bilgiler verilmektedir. Bu aşamdan sonraki işlemler aşılama ve tüp bebek yöntemiyle aynıdır. Test sonuçları sonucunda, bayanın tüplerinde tıkanıklk gibi bir problem yoksa bankadan alınan sperm ile aşılama gerçekleştirilir. Bu işlemler %20 başarı oranı sağlamaktadır. Var olan diğer seçenek ise klasik tüp bebek yöntemidir. Bankadan alınan sperm ile yumurta toplama günü çözülerek mikroenjeksiyon işlemi yapılır.Elde edilip uygun olan embriyolar rahme nakledilir. Sonrasında embriyo kalırsa dondurularak saklanır. Bu yöntem aşılamaya göre, başarı oranı daha yüksektir.

Sperm Bankası ve Donör Seçimi

Şu an için KKTC yasaları sperm bankasına izin vermediği için, merkezimizde bu işleme başladığımızdan bu yana Cryos Danimarka ile beraber çalışmaktayız. Hastalarımıza temin edilen spermi Cryos Danimarka sertifikası ile beraber vermekteyiz. Cryos dünyada bilinen en güvenilir, en eski ve en büyük bankadır.

Donörler 18-30 yaş arasında, gerekli cinsel, kalıtsal ve bulaşıcı testlerden geçirilmiş, fiziksel, ruhsal sağlık problemi olmayan bireylerden seçilmektedir. Çiftler bunlar arasından, kilo, boy, kan grubu, ten ve göz rengine göre seçim yapabilmektedirler.

 
Toplam blog
: 12
: 255
Kayıt tarihi
: 21.12.15
 
 

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi ve kısa bir süre Adli Tip ..