Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Spiegel'in yaptığı da iş mi canım?

Spiegel'in yaptığı da iş mi canım?
 

Yeryüzünde sayıca birinci sırada olmamasına rağmen, en etkili din İslamiyettir. Bunun ölçüsü, hiçbir misyonerlik faaliyeti yapmamasına rağmen, kendi araştırmalarıyla din değiştirmeyi düşünenlerin büyük çoğunluğunun din olarak İslam’ı seçmesidir.

Misyoner teşkilatları vasıtasıyla Hıristiyanlığa belki sayıca daha çok insan da katılıyor olabilir. Ancak bu işlem, geri kalmış ülkelerde yapılan tanıtım ve etkileme faaliyetiyle, bunun peşinden gelen yararlandırma faaliyetlerinin toplamıyla oluşmuş bir sonuçtur.

Müslüman nüfusun dünyada (ilahi dinler sıralamasında) ikinci sırada olmasının bir sebebi de zaten Müslümanların tarih boyunca insanları, inançlarını değiştirmeye zorlamamalarıdır.

Fatih’in İstanbul’u fethettiğinde herkese tanıdığı inanç hürriyeti, 600 yıllık bir imparatorluk yönetiminin ardından birer birer kurulan devletler ve onların hıristiyan tebaalarıyla kendini daha da açık göstermiştir.

Din değiştirmek çok zor bir olaydır. İnsanların aşk ve evlilik için yaptığı değişiklikleri ben din değiştirme olarak sayamıyorum. Aşkın gözü kör, âşığın da aklı başında olmadığı için, bu değişiklik daha çok dış görünüş itibariyledir.

Oysa inanarak kalpten din değiştirmeler, daha çok bu konuda özel araştırmalar yapan ve dinler arasında mukayese yaparak sonuca varan kültürlü kimseler tarafından yapılmaktadır ki, bu konuda İslamiyet gerçekten açık ara öndedir.

Almanya’nın 1 milyon trajlı Der Spiegel dergisi, Noel haftasında İslamiyet’i kapak yaparak 20 sayfa yer ayrılan dosyasıyla Türkiye’yi modern İslam’a örnek göstermiş.

"Kuran: Dünyanın en güçlü kitabı" başlığıyla verilen yazıda, "dünya üzerinde hiçbir esere Kuran-ı Kerim kadar saygı duyulmadığı, aynı zamanda hiçbir eserden bu kadar korkulmadığı ve hiçbir eserin bu kadar kötüye kullanılmadığı" gibi ilginç bir görüş dile getiriliyor.

"Kuran-ı Kerim'in bir yasa olarak görülmesi ya da İncil gibi modern şekilde yorumlanabileceği konusunda Müslümanlar arasında farklı görüşlerin olduğu" da ifade edilen yazıda, "İslamiyet ile modernliğin ne ölçüde bağdaşabileceğini Avrupa kapıları önündeki Türkiye gösteriyor" denmesi de ilginçti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun Papa 16'ncı Benedict ile el sıkışırken çekilen fotoğrafına da yer verilen yazıda, Bardakoğlu’ndan “Türkiye’de din konusunda en yetkili kişi ve reformcu din bilimci” diye bahsedildi.

Bizim gazetelerimiz, dergilerimiz Malezya Malezya diye inlerken, şu Spiegel’in yaptığı da iş mi canım?

Gazetelerde yer bulan bu haber sadece Akşam gazetesinde “Dünyanın En Güçlü Kitabı Kur’an” manşetiyle verilmiş.

*****

Diğer gazetelerin pek çoğunun manşetinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütüne karşı yaptığı ikinci büyük operasyon yer almış.

Bugün gazetesi “Teröre İkinci Büyük Darbe” başlığıyla verdiği haberde, TSK öğle saatlerinde 2. kez sınır ötesini geçip PKK kamplarını yerle bir etti. İlk gelen bilgilere göre yüzlerce terörist etkisiz hale getirildi, diyor.

Cumhuriyet gazetesinin manşeti “PKK’ya İkinci Darbe.” Türkiye gazetesinin manşeti “Hainlere İkinci Darbe.” Güneş gazetesi “F-16’lar O Yeri Cehenneme Çevirdi” başlığıyla, DTP ile PKK’nın kaybolan askerlerin teslimi sırasında şov yaptığı bölgenin füzelerle yerle bir edildiğini anlatıyor. Taraf gazetesi de “Sekiz Askerin Teslim Edildiği Kampa Bomba” başlığını kullanmış.

PKK’ya ikinci darbe, Barzani’nin bölgede bulunduğu gün indirildi. Hedefler bu kez teröristlerin hiç beklemediği bayram günü gündüz saatlerinde vuruldu. 8 askerin teslim edildiği Cemco’daki terör yuvası yerle bir edildi, diyen Hürriyet’in manşeti ise, “Yine Vurduk”

Milliyet gazetesi haberi “16 Jetle 35 Dakika” başlığıyla vermiş. Zap başta olmak üzere birçok örgüt kampı F-16 ve F-4’ler tarafından bombalanmış.

*****

5 yıl önce yüksek faiz vaadiyle 21 kişiyi 20 milyon dolar dolandıran ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra ortadan kaybolan Zeynep Özaltın’ı polis müthiş bir takiple yakalamış. Annesi izlemeye alınan dolandırıcı kadının Ataköy’deki evi bulunmuş ve bayram ziyareti yakalanmasına sebep olmuş.

Bugün gazetesi “Titan Zeynep 5 Yıl Sonra Yakalandı” derken Posta gazetesi “Müthiş Takip” başlığını kullanmış. Vatan gazetesinde ise haber “O da Yakalandı” başlığıyla yer almış.

*****

Diğer gazete manşetleri de şöyle:

Cumhuriyet: “Göstermelik Komisyon” Dink cinayetini inceleyecek TBMM komisyonu hiçbir çalışma yapmadı.

Hürriyet: “Duyup da Ne Yapacaksın?” SSK fiyatlar yüksek gerekçesiyle işitme cihazı kullanmak zorunda olan hastaların bu cihazları almalarına altı aydır izin vermiyor.

Radikal: “Sabırlı Ol Ey İnsanlık, Erke Biraz Gecikiyor” Birçok emekli generalin katıldığı toplantıyla insanlığı kirli enerjiden kurtaracak icat diye tanıtılan Erke dönergeci, söz verildiği gibi 2007 sonuna yetişemeyecek.

Sabah: “MİT Sadece Lastik Patlattı” Babası MİT’in eski başkanı olan emekli büyükelçi Türkmen suçladı: Dışişleri mensupları vurulurken bir şey yapmadılar.

Star: “Ameliyat Planı Tutmaz” Başbakan Erdoğan, kimse vatanımız üzerinde ameliyat düşünmesin. Buna heves eden karşısında bizi bulur, dedi.

Türkiye: “Üç Çizgiden Vazgeçmeyiz” Başbakan Erdoğan, Ak Parti bölgesel, dini ve etnik milliyetçiliğe asla taviz vermeyecek, dedi.

Yeni Şafak: “Deprem Türksat’ı da Sallayabilir” Türkiye’nin haberleşmesini sağlayan 2 Türksat uydusunun yer istasyonları, Bala depreminin merkez üssüne 15 kilometre mesafede, deprem tehtidi altında.

Zaman: “Egzoz Zehrine Çare Buldu, Avrupa’yı Peşinden Koşturuyor” Akaryakıt tüketiminde yüzde 30 tasarruf sağlayan yeni bir cihaz geliştiren Türk mucit Talat Mollaoğlu, Almanya ve Avusturya’nın gündemine oturdu. Ege Üniversitesi ile İTÜ’nün de onayladığı buluş, egzoz zehrini de azaltıyor. Büyük holdingler uluslar arası patente sahip cihazı almak için sıraya girdi.

*****

Spor haberlerine gelince:

Fenerbahçe devrenin son maçında Kadıköy’de konuk ettiği Trabzonspor’u zevkli bir oyundan sonra 3-2 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla liderlik koltuğunu bir günlüğüne de olsa ilk kez ele geçirdi.

Sarı Lacivertlilerin derbi maçlarını hep kazanması dikkat çekti. Ayrıca Galatasaray maçında uygulanan yengeç dansı da Saraçoğlu’nda yeniden tekrarlandı. Bayramla gelen bu sonuç, taraftarları sevince boğdu.

Fanatik gazetesi sonucu “Gol, futbol, şov… Fenerli Daha ne İster ki” manşetiyle verdi.

Fotomaç’ın manşetinde ise yengeç dansı vardı: “YENdi GEÇti”

*****

Bugünlük de bu kadar. Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..