Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '07

 
Kategori
Mizah
 

Sponsor aranıyor!

İlk ders kaynak yaratmak okula.

Herhangi bir okul müdürünün kayıt için gelen veliye yakınması, bağış için yakarmasıdır ve kesinlikle Türkiye’de değildir bu müdür ve okul!

- Okulun hizmetli eksiği var. Öğretmen eksiği var. Temizlik malzemelerini bile velinin gönüllü (!) katkısı ile alıyoruz. Derslik açığı var. Daha okulumuzu boyatamadık bile. Sınıflarda kırık dökük sıraları onaramadık! Fotokopi kağıdı, mürekkebi, tamiri bakımı…

İsterseniz Okul koruma derneğine bir miktar bağışta bulunabilirsiniz.Dernekçi velilerimiz yan tarafta!

***

Yeni eğitim ve öğretim yılı eksiklikleriyle beraber başlayacak. Öğretmenin ve okulların sorunları gün geçtikçe azalacağına artıyor. Ve her şeyin hızla özelleştiği günümüzde varsıl olan veli çocuklarını özel okullara milyonlar vererek yazdırıyor.

Varsıl olmayan ailelerin çocukları zeki olanları tarikat okulları tarafından kapıldıktan sonra kalanlar devlet okullarında okumak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Devlet okulları kıt bağışlarla temizlik elemanı çalıştırmaya çabalıyor.Güvenlik elemanı çalıştırmaya uğraşıyor. Hizmetli verilmeyen okullara velinin katkısı ile tutulan çalışanlar birde sigorta ettirilmek zorunda. Emekli yurttaş üç kuruş almak için sigortasız çalışmaya dünden razı ama mevzuat hazretleri buna engel.

Okulun her türlü kadrosunu tamamlamak durumunda olanlar, bu kadroları atamamalarına rağmen bir şekilde veliler tarafından yapılan bağışlarla eleman çalıştırmak zorundaki okulların işlerini zorlaştırıyorlar.

Sanki “Ben yöneten’im, hem eleman vermem, hem atamam, hem de benim eksik yaptığım hizmetleri sen tamamlarsan senin canına okurum “diyor . Ve bu olumsuzluklarda özveri ile çalışan öğretmen, idareci canını dişine takmasına rağmen kendi ekonomik problemlerinin üstesinden gelemezken okulun sorunlarını çözmek için ellerinde büyülü sopa varmışçasına mandrekelik yapmaya zorlanıyor, itiliyor!

Öğretmen ve veli eğitim ile ilgili muhatap olması gerekirken bir şekilde ekonomi(!) konuşmak zorunda kalıyorlar.

Okulun ihtiyacı mı var sponsor bulacaksın! Koca lig takımlarının sponsorları bile şu yada bu şekilde çekilirken okula nereden bulacaksa öğretmen, idareci sponsoru?

Okula hizmetli, öğretmen atamayan siyasi irade her yıl kitap dağıtıyor.

Ancak öğretmen, idareci okulun eksiklikleri için kaynak arıyor.

Sponsor aranıyor!

Hizmetli çalıştırabilmek için, temizlik malzemesi alabilmek için, kırık dökük sıraları onarabilmek için, boş geçen dersleri doldurmak için…

Türkiyede değil bu okul , bizim okullarımız her şeyiyle tam olarak hazır eğitim öğretime, çok şükür

Sponsor...

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..