Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Spor ve futbol

Spor ve futbol
 

Hayatın pastası:FUTBOL


Sporun bir dalı olan futbol...

İşte bugünkü blog yazımın konusudur.

Konuya bir soru ile girmek istiyorum... Futbol, tüm Dünya'da neden çok sevilir ve izlenir? Bir çok yorum getirilebilir. Herkesin görüşünü ve yorumunu da almak isterim. Ben bu soruyu sorarken önce cevabımı veriyim kendimce... Bence Futbol ; heyecanı ve sonucu hiç belli olmayan bir spordur. Maçın son anına kadar sonucu belli değildir. Bu heyecan çok cazip gelir bizlere... Ayrıca show olarakta izlenir. Pekiyi bu güzellikleri izlerken bizler tuttuğumuz takımın kaybetmesi durumunda neden normalin çok üzerinde üzülürüz. Örneğin: Tuttuğumuz takım voleybolde o gün yenilse, hiç kimse konuşmaz bile , bırakın üzülmeyi... Doğru değil midir ? Fakat, futbol branşında o gün bir yenilgi varsa, herkes bir hafta o yenilginin üzüntüsünü ve yorumunu yaşar... Hele birde takımınız çok farklı kaybetti ise, yandınız o hafta... Herkes sizle ve takımınızla uğraşır...

Her Türk erkeği gibi, bir futbol takımı tutarsınız. Bu takımın kötü oynama hakkı yoktur. Kaybetme hakkı yoktur. Farklı yenilmesi ise, ruhsuz futbolcular yüzünden olmuştur. Hemen sebep üretilir: Hakem taraf tutmuştur; takım o yüzden yenilmiştir...

Sevgili dostlar... Şimdiye kadar yazdıklarım, hepimizin bildiği gözlemlerimizdir. Maalesef bizlerin futbolsever olarak atladığımız bir konu var. Futbol bir spordur. Herkes seyretmenin zevkine veya o ortama taraftar olarak anlam kattığını bilmelidir. Seyirci olmazsa futbolun zevki kalmaz. Yenmek ve yenilmek en son düşünülmesi gereken konudur. Centilmenlik, ilk olarak yapılması zorunlu olan bir davranış şeklidir. Kazananı alkışlamak kadar güzel olan bir davranış olamaz. Pekiyi bu konuda neden geriyiz? İsviçre maçında yaşananlarda hiç kendimizi sorgulamadık. Suçlu muyduk? Hatalarımız neredeydi? Aşırı mı motive olduk ? Tüm bu soruları masaya yatırmadık. Sorunları hep erteledik. Bakınız bizler aşırı üzülen ve aşırı sevinen bir ülkeyiz. Biraz bazı şeyleri abartmamak gerektiğini, ayrıca bu konuya yetkililer ve basının özellikle daha hassas olarak gitmesi gerektiğini düşünüyorum.

Futbol takımlarımız , önceki senelere göre çok daha iyi durumdadır. Her takımın hedefi vardır. Daha ilk turu atladığımız için sokaklara döküldüğümüz dönemler geride kaldı. Bu başarımız, daha bu yaz başında Avrupa Şampiyonası esnasında, tüm Dünya tarafından takdir gördü. Şampiyonanın en renkli ve en başarılı olan takımı İspanya' dan sonra biz seçildik. Lütfen artık bu güzellikleri yaşayalım ve yaşatalım. Geçmişi unutmadan gerekli dersleri çıkartalım.

Son sözüm ise, ARAGONES ve FATİH TERİM gibi teknik direktörlerin Dünya da az bulunduğunu, bu teknik direktörlerin Türk Futboluna katacağı çok şeylerin olduğunu unutmayalım. Tıpkı bir dönem Derwall gibi hocaların kattığı şeyleri unutamadığımız gibi... Eleştirelim ama lütfen eleştirirken öldürmeyelim..

SEVGİ VE SAYGILARIMLA... TOPRAK SARI

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..