Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '08

 
Kategori
Spor
 

Spor ve siyaset

Spor ve siyaset
 

Bir bu eksikti başımıza!

…Hakan Şükür’ün lafı o kadar büyütülecek bir şey değil ama akılsız dostum olacağına akıllı düşmanım olsun derler ya! Sanki bütün cuma namazına gidenler Bülent Uygun'a yoklama vermek zorundalar. Hakan Şükür’ün söylediklerinde bir gariplik yok bence, ne dediğini kulağı duyan bir sporcu. Ama Bülent Uygun tam çam devirmiş. Senin başkalarının cumasıyla ne ilgin var be adam. Sana görünmek zorunda mı insanlar. İnsanlara böyle bakmak iyi bir kişilik belirtisi olmasa gerek?

Hakan Şükür’ün, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde, Kutlu Doğum Haftası’na yakışır bir derbi olması yönündeki dileklerine yapılan eleştirilerle, Sivas spor çalıştırıcısı Bülent Uygun "Yüzde 90’ı Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün herkesin dinini çok iyi bir şekilde yaşamasını sağladığı Cumhuriyet şehrinde, Cumhuriyet ülkesinde yaşıyoruz. Herkesin özgürce beyanda bulunma özgürlüğü var" diye buyurmuşlar!

…Bülent hoca (!), "konuştukça battı" şeklinde bir deyim var ya tam o duruma düştü. Ne demek iyi niyetle temenni, ne demek Cuma namazını bir şeylerin ölçüsü yapmak! Bu hafta kutlu doğum haftası ise geçenlerde kutlanan Mevlit (doğum) Kandili neyin nesiydi peki? Siz işinize bakın, bırakın bu işleri bizim yeni kahramanlara ihtiyacımız yok. Hele sizlerden asla!

Uygun hoca devam ediyor:

"Hakan Şükür kardeşimin de söylediği, Kutlu Doğum Haftası’nda, Müslüman âleminin, yani Müslümanlığın sevgi, barış, kardeşlik anlamında çok güzel bir temennidir. Bu stresli ortamda gayet hoş bir açıklama ve sonucunda Peygamber efendimizin de doğum haftası. Dolayısıyla bu Kutlu Doğum Haftası ile ilgili söylediği güzel sözler gerçekten takdire şayan.

…Hakan Şükür istediği fikre sahip olabilir! Ama, sporcunun işi değildir, politik ve dini mesajlar vererek şov yapmak! O zaman, Diyanet İşleri Başkanı veya Bakanlar da çıkıp maç anlatsınlar!

Hocayı tutana aşk olsun!

Fenerbahçe’de Kezman’ın özellikle her maçtan sonra formasını çıkartıp dinini en iyi şekilde yaşamaya çalıştığı ortamda, eğer o propaganda yapıyorsa ya da bizim kendi İsrailli futbolcumuz Yahudi oyuncumuz Balili kendi dinini en iyi şekilde yaşayabiliyorsa, bugün kimse kusura bakmayacak. Türkiye Cumhuriyetinde de Müslümanlığı yaşayan bir ülkede de Hakan Şükür’ün de en güzel şekilde bu tarzdaki söylemlerini söylemesinde herhangi bir sakınca görmüyorum”

Acaba Bülent Uygun şöyle mi demek istiyor:

"Hakan Şükür'ü eleştirenleri Cuma'ya giderken görmedim. Cuma'ya gitmeyen veya bana görünmeden giden dinsizdir. O halde Hakan Şükür'ü eleştirenlerin tamamı dinsizdir." Peki, ben de Bülent Uygun'u Cuma'ya giderken hiç görmedim! Ne olacak şimdi?

…Spora dini karıştırmayın. Bize ne Hıristiyanlar karıştırıyorsa! Din herkesin kendi içinde yaşayacağı kutsal bir olgudur. Herkes senin cuma namazı kıldığın yerde mi cuma namazı kılmak zorunda?

Çam devirdiğini anladı, durumu toparlamaya çalışıyor!

Sporla, siyaset ve dinin tamamen ayrı olduğunu, bu 3 alanın birbirine karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Uygun, kişilerin yaptığı dilek ve temennilerin kendilerini bağlayacağını kaydetti.

…Neden sadece kutlu doğum haftasında centilmen olunacak? 19 Mayıs’a ne olmuş, 30 Ağustos’a ne olmuş? Sporda centilmen olmak için ille de dini günleri mi kollayacağız.

…Hakan’ı eleştirenleri hiç cumaya giderken görmemiş (!) Bülent Uygun sen şimdi Cuma namazına gittiğini beyan ederek prim yapacağını zannediyorsun değil mi ? Seni ve senin gibileri Allah affetsin dini gösteriş haline dönüştürdünüz ama problem sizde değil problem bu söylemlerin prim yaptığı ortamı hazırlayanlarda!!!

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..