Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '07

 
Kategori
Spor Eğitimi
 

Sporla dengeli yaşam

Sporla dengeli yaşam
 

Bizler pazıl gibiyiz. Bizler aynı zamanda resmin tamamı ve evrenin ifadesiyiz. Fiziksel bedenimiz, enerjimiz, duygularımız, aklımız, zekamız, sezgilerimiz ve saf irademiz ayrı ve aynı olan bizi tanımlar. Her parçamızı daha iyi tanıma anlamında çaba gerektiğini biliriz, kendimizin bir sonraki sene daha verimli biri olmamız gerektiğini bildiğimiz gibi, ancak her nedendir bilinmez hep aynı hataları yapar ve şikayet etmeyi seçeriz.

Neden her birimizin aslında cevaplarını bildiği ancak henüz yapmak istemediği bu relaks hayatı seçmek yerine yıllardır aynı rahatsız hayatı yaşama konusunda ısrarcı oluşumuz!

Bizler her zaman değişen varlıklarız ve gün be gün yenilenmek zorundayızda, çünkü; evren, yaratılış ne derseniz deyin böyle devam ediyor, nefes aldığımızda vermek, uyuduğumuzda uyanmak durumundayız, ve bunların nedenleri yenilenmek ve yeniliklerle devam etmek için.

Zeki olanlarımız, varlıklarının daha güçlü devamı için gerekli olan eylemler konusunda hareket etmekte, daha zinde sağlıklı sevgi dolu olma konusunda değiştiriyorlar kendilerini.

Şimdi; sporla bunların ne alakası var diye soranlara şunların atını çizmem gerekiyor. Bizler sadece fizik değiliz, sadece mide, bağırsak, karaciğer, pankreas da değiliz, biz bir bütünüz, enerjimiz, duygularımız, aklımız, vb. ile. Bir eylem yapacaksak ve bu eylem yıllardır atalarımızın doğal yollarla yaptığı fiziksel aktivite ise ve biz günümüz toplumunda buna spor diyorsak, bunun nasıl hayata geçirebileceğimiz konusunda sizlere nedenler sunabilmek.

Çünkü; her kez daha sağlıklı yaşama anlamında sporun faydalarının farkında ancak, bunu yapanların sayısı o kadar az ki! Eğer yeterli tesis olmadığını, paranızın olmadığını, vaktinizin olmadığını düşünüyorsanız lütfen bunu dile getirmeden önce, aslında kendinizi kandırmak olduğunun farkına varın.

Kahvaltınızda kuş sütü olmadığından şikayet etmek en doğal hakkınız ancak, peynir, zeytin bir parça ekmek ve çay yemediğinizi de iddia etmeyeceksinizdir. Çünkü Türkiye'mizde açlıkdan ölen insanların olduğunu hiç duymadım, hen ne şekilde olursa olsun bi şeyeler yenilmekte, aynı örnek uyumak, sevişmek, arkadaş edinmek, gezmek ve telefon almak içinde geçerli.

Burada dikkatinizi şuna çekmek istiyorum, eğer siz kendiniz için spor yapmak isterseniz, sadece haftada 3 saat harcayarak, Maçka Parkı'nda, Taksim'de ya da ormanda, yürüyebilir, koşabilir, spor salonlarına gidebilirsiniz, dans edebilirsiniz, o kadar çok seçenek var ki... Yeter ki bu eylemi yapmak için bir neden bulun, eğer siz dilerseniz bunu engellyecek bir şey yoktur, ancak size rağmen kimse size bişey yapamayacaktır.

Seçim sizin, bu hayat sizin ve çocuklarınızın örnekleri sizlersiniz.

Eğer işinizde daha verimli çalışmak, sevgilinizle daha iyi sevişmek, yediklerinizi daha iyi sindirmek, kalbinizi daha güçlü yapmak, zekanızı artırmak istiyorsanız ve bu konuda ciddi nedenleriniz varsa sizde spor yapabilirsiniz.

Sevgi ve saygılarımla teşekkürler.

 
Toplam blog
: 5
: 1014
Kayıt tarihi
: 16.07.07
 
 

25 Nisan 1972 saat 22.00 Şişli Etfal hastahanesinde doğum yaptıran doktorun, üç ay sonra tüberkil..