Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Spormuş, sanatmış... Peh!

Spormuş, sanatmış... Peh!
 

Öğretmenler Güvenpark'a...


Beden Eğitimi öğretmenleri bugün (17 Ekim Cumartesi) saat 10.00’da Ankara Güvenpark’ta toplanıp protesto gösterisi yapacaklarmış. Başka işleri yok ki! Neden yok? Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde Beden Eğitimi dersini zorunlu olmaktan çıkarıp seçmeli yapınca, bir de üstüne üstlük haftada zaten iki saat olan dersi bir saate indirince bunlar işsiz kalmış, kimi okul idaresince kütüphane memuru yapılmış, kimi nöbet, kimi de atölye sorumlusu. Toplanıp bunu protesto edeceklermiş akıllarınca! Yahu anlayın işte rahat batıyor bunlara, hizmetli yapacaksın bir iki tanesini ki spor salonunu paspas yapsınlar, okul müdürüne çay taşısınlar bak gıkları çıkıyor mu?

Neymiş? Sağlam kafa sağlam vücutta bulunurmuş, sağlam vücut için de spor eğitimi şartmış. Hadi ordan! Sanki bu milletin AKP’yi seçmek için sağlam kafaya ihtiyacı varmış, sağlam kafası olsa AKP’yi seçermiş gibi. Yahu bizim başımızda zaten –Allah eksik etmesin- Tayyip beyefendi gibi, Gül beyefendi gibi bizim yerimize kararlar veren, açılımlar yapan, maç seyredip yüzyıllık sorunları çözen zat-ı muhteremler var iken sağlam kafa bizim nemize gerek? Nankörlüktür, kadir kıymet bilmezliktir... Sağlam kafa da neymiş be kafa karıştırıcılar! Efendim, Mustafa Kemal bir zamanlar güya demiş ki “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim!” Peh!

Demiş de ne olmuş? Zaten AB raporlarındaki talimatlarla heykellerini, fotoğraflarını ortalıktan kaldırıp, “Atatürk’ü Koruma Kanunu”nu da çöpe atıp kendisine ağız dolusu hakaret ve küfür etmeyi de serbest bırakmamız da yakındır. Demek ki ahlak her zaman gereken bir şey değil. Yoksa bizi AB’ye almayacaklar. Bir kere, topa vurmak için ahlak olmasa da olur, kuvvetli baldırın olsun yeter... Bir kafa, bir kol emekçisinin alın teriyle bir ömür kazanamayacağı parayı sadece iki senelik bir transferle cukkalamak, ya da millî takımı şamar oğlanına döndürmek için ahlaka gerek olduğu ne malûm? Tabii zekâ ve çeviklik de gerekiyor bir miktar. Ama ahlâk? Tecrübeyle sabittir ki gerek yok.

Ne işiniz var Güvenpark’ta protesto gösterisinde? Kahraman Türk polisi size bir cop-biber gazı gösterisi yapsın da görün gününüzü. Yahu güzel kardeşim, yahu cici kardeşim, müzik öğretmenleri için de, resim öğretmenleri için de aynı şey söz konusu değil mi? Onların dersleri de seçmeli olup haftada bir saate inmedi mi? Onlar nerede? Onlar niye yok Güvenpark’ta? Bırakın bu fuzuli işleri. Sanat yapıp da içine mi tükürteceksiniz? Boş verin sporu, müziği, resmi... Kütüphanede kitapların tozunu alın (yanılıp da okumaya kalkmayın sakın!), müdür yardımcılarına yardım edin, İlçe Milli Eğitime gidecek evrak mevrakla ilgilenin... Bırakın bu fuzuli işleri. Tecrübe konuşuyor, tecrübe!

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..