Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '11

 
Kategori
Blog
 

Sporu Bıraktığımın Resmidir

Sporu Bıraktığımın Resmidir
 

Daha önceki blogumda (MB Nereye Koşuyor) ve yorumlara yazdığım cevaplarımda bu durumu ifade ettim ancak düşündüm ki açıkça bu durumu izah eden bir deklarasyon yayınlamakta fayda var.

Sayın Bekir Gümüş’ün bir önceki blogumdaki yorumuyla iyice farkına vardığım durumun da katkısıyla sporu bıraktığımı açıkça deklare etmekte fayda gördüm.

Şu an içinde bulunduğumuz şartlarda bir değişiklik olmadığı müddetçe bu kararım değişmeyecek. Zira emek ve zaman harcayarak 90 dakika izlediğimiz maçın ardından görüşlerimizi ve fikirlerimizi de ilave ederek yazdığımız maç yorumlarımızın 40-50 kişiye ulaşıyor olması gerçekten içimizi acıtıyor.

Tamam belki çoğu kez yazdıklarımızı yazmış olmak için yazıyoruz; belki kendimizi tatmin edecek mecra olarak yazıyı kullanıyoruz; belki objektifliğimizi kaybederek hayli taraf oluyoruz; belki yalan-yanlış fikir serdediyoruz; belki ukalalık ediyoruz ama en azından emek harcıyoruz, kimseye hakaret etmiyoruz, kimseyi küçük düşürmüyoruz.

Milliyet Blog (MB) yönetiminin kararlarına ve uygulamalarına saygılıyız. Dükkan onların, ister erken açarlar ister geç açarlar; ister rafları sökerler ister camları kırarlar; ister peynir satarlar ister ciklet satarlar… Dükkan sahibine laf söylemeye dilimiz gitmez.

Şu bir gerçek ki spor blogları milliyet.com.tr sayfalarında desteklenmedikçe okunmaz. Çünkü spor takipçileri blog sayfalarından az yararlanıyor. Sayın Bekir Gümüş’ün ifade buyurduğu gibi bu bir politika da olabilir. Amenna. Buna bir itirazımız olmaz.

Lakin bu şartlarda spor ve futbol üzerine yazmak pek cazip gelmiyor. Okunmayacak yazıyı neden yazalım? Normal bloglarda bu pek sorun değil. Yani normal blog az okunsa da dert değil. Ama spor yazıları öyle değil. (Normal bloglarda yazmak ve ifade etmek bazen yeterli oluyor. Okunmasa da kişisel tatmini sağlıyor. Zira orada amaç tarihe not düşmek olabiliyor.)

O zaman özetle ifade edelim:

Bugünden itibaren spor ve futbol blogu yazmayı bırakıyorum.

Şartlarımızda değişiklik olursa fikrimi yeniden gözden geçiririm. Diğer yazılarıma aynen devam.

Sevgi, hürmet ve muhabbetle..

Murat HACIOĞLU

(www.murathacioglu.com)


Not: Spor yazmaya devam edeceğim. Ancak sadece www.murathacioglu.com için yazacağım. Dileyen oradan beni takip edebilir.

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..