Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Sporun içinde dost kalalım!

Sporun içinde dost kalalım!
 

Çok doluyum, hem de çok doluyum.

Dün İstanbul’da Ali Sami Yen Stadında bir derbi maçı vardı. Bu derbi maçından önce her şey yazıldı ve tartışıldı. Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçeli futbolcuları alkışlasınlar mı, alkışlamasınlar mı diye?

Arkadaşlar spor demek savaş mı demektir? O yeşil sahaları kirletmeye hakkınız var mı?

Dün maçı iyi ki de izlememişim. Ben böyle görüntülere dayanamıyorum. Yoksa verdiğim para güme gidecekti.

Ben burada maçın analizini yapmayacağım. Çünkü Fenerbahçe şampiyon oldu. Bence bu sene Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu diğer takımların da fazla miktar da puan kaybetmelerinden kaynaklandı. Gelelim dünkü maça. Şampiyon belli. Sen kardeşim kazansan lig ikinciliğin şansın sürecek, takımını motive edeceğin yerde sizin yaptığınıza bakın.

Bana göre bu sene yaşananlar geride kaldı ama lig tarihine kara bir leke olarak maalesef hafızalarda yer alacaktır. Ben bundan rahatsızlık duyuyorum.

Evet, buradan size bir şeyi daha itiraf etmek istiyorum, Çevremde ki Galatasaraylı dostlarım Fenerbahçe’ yi sevdiklerini ama Başkanımız Aziz Yıldırıma kızdıklarını ve hiç sevmediklerini beyan ediyorlar. Esasında şimdi onlara sormak lazım, sizin Adnan Polat Beyler çok iyi yönetici midir ki bu maçtan önce vermiş olduğu beyanatlarla olayı ne kadar gerdiğini ve takımının ne kadar aciz durumda bıraktığını (1). Hâlbuki ne vardı Sayın Polat ‘’Tabi Fenerbahçe bu senenin şampiyonu, ne kadar da bizim ezeli rakibimiz olsa da biz onları şampiyonluklarından dolayı kutlarız ve de ayakta alkışlarız, bizlerden sakınmalarına gerek yoktur gelsinler maçımızı dostluk çerçevesi içinde oynayalım’’ demiş olsaydı eğer, bütün bu olaylar kesinlikle cer yan etmezdi. Bu da Adnan Polat’ı yüceltirdi.

İste Adnan Polat’ın diğer bir yüzü!

Sonra da yine Galatasaraylı dostlarım ‘’Bizim UEFA Kupamız var’’ diyorlar. Ne yüzle diyorsunuz. Siz bu olayları Avrupa arenasında yapmış olsaydınız acaba sizi Avrupa’da tutarlar mı dersiniz? Siz ne biçim Avrupalısınız? Siz medeni beşiği İngiltere’de ki futbolculardan örnek almamışınız anlaşılan.

Ne olur daha fazla olayları germeyin. Çünkü sizler Türk futbolunun lokomotiflerisiniz. Bir Fenerbahçe ya da Galatasaray olmazsa ve sizler olmasanız Türkiye’de futbol olmaz.

Dostlukların sürmesi için sporu ön planda tutun ve onu kesinlikle lekelemeyin lütfen. Bu sizin birinci vazifeniz olsun.

Saygılar.

(1) http://www.milliyet.com.tr/2007/05/18/son/sonspo29.asp

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..