Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '08

 
Kategori
Spor
 

Sporun kazanimlari

Sporun kazanimlari
 

google`dan aldim


Uluslararasi spor musabakalarinda neden etkili olamadigimizi ulke yonetiminde soz sahibi olanlarin fiziki durumlarina bakin, oradan bir fikir sahibi olabilirsiniz. Hayatinda spor yapmamis adami spordan sorumlu devlet bakani yapiyorlar. Hayati boyunca spor kelimesini hic sarfetmemis kisileri bolge spor mudurluklerinin basina getiriyorlar. Spor etkinliklerine ve alt yapisina harcanacak parayi Diyanet isleri baskanligina aktariyorlar. Ondan sonrada spordan hayir bekliyorlar.

Spor yapan insani destekleyecegimiz yerde onune bin turlu engel cikartiyoruz. Kendimiz yapamadigimiz gibi yapanida yaptigina pisman ediyoruz. Sanki spor yapacak alanlar birakmisiz gibi sporculardan olaganustu basari bekliyoruz.

Spor insani her turlu kotu aliskanliklardan uzak tutar ve dengeli beslenip dengeli yasamasinda yol haritasi cizer.

Burada insan belirli yasa gelinceye kadar ortalama onbir spor dali ile ilgilenmis oluyor. Cunku sporun yasamdaki yeri biliniyor. Saglikli yasamin birinci kosulu spor.

Yillar once tanidigim basarili bir boksor benim sonumda diger arkadaslarin sonu gibi olacagindan korkuyorum demisti. Dovus sporu ile ilgilenipte basarili olan sporculara mafyalar tarafindan iyi para verilerek koruma gorevi veriliyor. Bu kisilerde gorevlerini yaparken kursuna yada bicak darbesine maruz kalarak hayatlarini yitiriyorlar. Cesetleride bir cop tenekesinin kenarinda yada herhangi bir yerde tesaduf eseri bulunarak sahis kim vurduya gitmis oluyor.

Basarili sporculara normal hayatlarinda gecimlerini saglayacak is temini yapilsa, spor yapmalarina devam edecek olanak saglansa neticede kim karli cikar?

Toplum bir sporcu kazanmis olur, sporu yapan kisi bu jest karsisinda dahada azimlenerek yeni basarilara ulasmak icin daha fazla efor sarfeder. Kisisinin uluslarasi alanda basari kazanmasi neticesinde ulkenin adi uluslarasi camiada daha fazla duyurularak varligini hissettirmesine vesile olur.

Lafla peynir ekmek gemisi yurumuyor. Netice almak icin icraat gerekli icraat.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...