Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

Sputnik ne yapmaya çalışıyor?

Sputnik ne yapmaya çalışıyor?
 

Gerçekten güzel gezegenimiz dünyada çok anlaşılmaz işler oluyor. Rusya ile aramızda Amerikan malı bir süper komplo örneği olarak bir uçak krizi yaşanmıştı. Üstelik bu kriz tam da Suriye'ye operasyonun başlayacağı günden bir gün önce olmuştu.

Sonradan işin kokusu çıkmış, olayın güzel ülkemize atılan tarihi bir kazık olduğu belirlenmişti. Bunu Rusya da çok iyi biliyor. Bu arada canlar çok sıkılsa da sonrasında işler yeniden düzelme yoluna girmiş bulunuyor.

Ancak Rusya'nın Türkiye'deki sesi olan Sputnik yayın organını takip edecek olursanız ne yapmaya çalıştığıyla ilgili en ufak bir fikir sahibi olamayabilirsiniz.

Bizim bildiğimiz kadarıyla ABD, Rusya'nın tüm sınırlarının etrafına askeri üsler kurup, her yönden Rusya'ya çevrili füzeler koyup Rusya'yı bir savaş çıkması durumunda 1 dk içerisinde yok edebilmek için gece gündüz çalışan bir devlet. Ruslardan nefret ediyorlar.

Aynı çabayı Türkiye için de gösteriyorlar. Hatta bu uğurda Suriye'yi yıktılar. Daha önce defalarca kez yazdığım gibi PKK Amerika'nın kiralık katil ordusu olarak Birleşik Devletlerin emrinde ve gerekirse Rusya'ya top yekün taarruza kalkmaya hazırlar.

İçerisinde Rusya'nın da bulunduğu Suriye'nin 3'te birine el koymuş olarak Rusya'nın egemenlik sahasını başına yıkmaya da yeminli durumdalar. Türkiye ise ABD saldırılarına karşı Rusya ile aynı safta olduğuna inanıyor. Rusya bugün Türkiye'ye tam anlamıyla yakınlık gösterse Amerika'nın 100 yılda yapamadığını 1 yılda yaparak Türkiye'yi gerçek bir müttefik ilan edebilir.

Türkiye Rusya ile ortak olmaya dünden hazır. Ancak Rusya'nın bu konudaki hissiyatını anlamak için Sputnik'e baktığımızda Rusların bizimle aynı fikirde olmadığını görüyoruz. İki günde bir Hikmet Durgun'un PKK güzellemesi içeren ve Türkiye'yi tehdit erden haberleri menşetten veriliyor.

İlginçtir bütün AB'nin düşman kesildiği referanduma hayır çıkması için yürütülen çalışmalara Rusya da destek vermeye başlamış durumda.

Tam bu noktada içimizden bir ses "Ya aslında Ruslar bizim iyiliğimizi istiyor, bu ülkeye zarar gelecekse Rusya'ya da dolaylı yoldan zarar geleceği anlamına gelir" gibi bir düşünce aklımıza gelecek gibi oluyor ama aynı "Hayır propogandası" haberlerinin hemen yanıbaşında ne görüyoruz, Hikmet Durgun'un PYD elebaşı Salih Müslim'le yaptığı özel röportajda "Türkiye haddini bilsin 80 milyonu kana boğarız" konulu tehdit salvoları...

Sputnik'in vermeye çalıştığı mesaj tam olarak nedir anlamak mümkün değil. Siteye baktığınızda gördüğünüz şey:

Referanduma hayır verin, PKK'yı sevin, Türkiye'nin bölünmesine hazır olun, Allah belanızı versin siz de kabul edin.

"PKK'nın egemenliğini kabul etmeyen çağ dışı Türkler" konulu güzelleme haberlerinin yanında yer alan Ümit Özdağ'ın "Anayasadan evet çıkarsa Türkiye'nin adı Anadolu Federal Cumhuriyeti olacak" konulu haberini görüyoruz.

Sputnik bu haberle birlikte "Ruslar bizi düşünüyor, Türkiye'nin federal bir bölünmeye gitmesini istemiyor" diyecek oluyorsunuz ama manşetteki PKK'nın propoganda haberlerine bakınca "Ulan devletin adının Anadolu federal cumhuriyeti olmasından rahatsızsınız ama PKK'nın Türkiye'den toprak kopartmasını destekliyorsunuz, bu ne ayak?" diyorsunuz.

Kısacası Sputnik'in verdiği net mesaj şöyle bişey oluyor:

"Ülkesini seven insanlar Anadolu'nun eyaletlere bölünmesinden korkarak hayır desinler ama PKK'nın Türkiye topraklarını parçalamasına alışsınlar"

Hal böyle olunca çok kızıp çok eleştirdiğimiz hükümetin şu sözü desteklenmiş olmuyor mu?

"PKK hayır diyor"

Bunun açık açık böyle olduğunu PKK'lı isimlerin açıklamalarından bizzat Sputnik'ten an be an öğrenebiliyoruz. Bu ayrı bir dava... Ancak anlamadığım şey şu; bunu da daha önce belirtmiştim: Rusya neden elinde tarihi bir fırsat varken bunu kullanmak yerine heba etmeyi tercih ediyor. Üstelik bu fırsatın hebası gelecekte kendi yok oluşuna da neden olacakken...

Onu da BURADA yazdım, kenarda dursun şöyle...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..