Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sses evlilik modeli

Sses evlilik modeli
 

resim internet ortamından alınmıştır


İnsanların bazıları farklı sevgilere ihtiyaç duyarlar. Daldan dala konmak isterler. Birisiyle evlenmiştir ama aslında bir başkası da aklından hiç çıkmamaktadır ve de duygular karşılıklıdır. Kiminin gönlü sürekli yeniden âşık olmak ister. Yeni yeni aşklara sevgilere yelken açmak ister.

Her kadın ya da erkek yeni bir hayattır. Yeni tanıştığınız arkadaşınızda bile duygularınız, düşünceleriniz yenilenir, tazelenir. Bu anlamda yeni bir insanla yapacağınız her evlilik hayata yeni bir başlangıçtır. Evleneceğiniz erkek ya da kadın zevk ve düşüncelerini de birlikte getirecek sizde ve yaşanılan yerde hoş değişiklikler yapacaktır. Yeni evlendiğiniz anları düşünün. İlk defa tanıyacağınız o kişiye karşı heyecanınız ve mutluluğunuz nasıldı? Ve bu heyecan ile mutluluğu ömrünüzün sonuna kadar belki 30–40 defa yaşayacaksınız. 30 defa hayata yeniden başlayacaksınız. Bence 30 tane değişik, özel hayatınız olacak. Bu insanların hepsi birbirlerinden farklı. Ülkemizin sayısız geniş özgür yaşam alanlarında kimsenin etkisi olmadan yüreğinizin sesiyle beğenip seçeceğiniz eşleriniz size kim bilir hangi sevgileri yaşatacaklar. Onlarla kavga etmeye bile fırsat bulamayacaksınız.

SSES evlilik modelini anlatırken bu cümleleri kullanmıştık. Evliliğe (Birlikte yaşamaya) karar verenler kimlik numaralarını EVLİLİK BİRİMİ’ne veriyorlar ve süreç başlıyor. Birim görevlileri ayrı ayrı sadece kendilerinin bulunacağı yerlerde randevu alıp kadınla erkeğin talebini teyit ediyorlar. Birim hızla işlemlere başlıyor. Derinlemesine sağlık araştırması, ekonomik durum, sabıka durumu (geçmiş sabıkalar dikkate alınmıyor) alışkanlıklar (ayyaş, kumarbaz gibi), yaş araştırması(21 yaşından gün alınmamışsa evliliğe izin verilmiyor) vs yapılıyor. Arada yaş farkı olması, çok ciddi boy ve kilo farkı olması gibi durumlar kişiye anlatılıyor ve bunların evliliği olumsuz etkileyeceği söyleniyor. Şartlar uyuyorsa evlilik kayda geçip onay veriliyor.  Kişilere evliliklerinin onaylandığı veya reddedildiği ret gerekçesiyle birlikte bildiriliyor.

SSES evlilik modelinde eşler iki yıl (2 yıl) evli kalıyorlar. 100 günlük ayrı geçirilen bir ara süreden sonra isterlerse eski eşleriyle yeni bir evlilik onayı yaptırabilirler. Değilse serbestler. Maddi anlamda bir mağduriyet söz konusu değil. Bir kere bu sistem yeni düzene özgü. Yani erkek çalışır kadın ev işleri yapar anlayışı yok. Kadın da erkek de çalışıyor. Ev işleri devletin birimi tarafından yerine getirilir. Hem zaten eş ve çocuklarla ilgili bir mağduriyet çıksa bile kadın ve çocuklar KORUMA BİRİMİ’ne alınıyorlar. Yeni düzende tıbbi olarak çocuk yapma yaşı 21–42 arası. Bu yaşlar arasında evlenilen eşlerden iki tarafın anlaşmasıyla tıpkı bugünkü gibi çocukların gerçek annesi ve babası belli oluyor. Boşanmış olunsa bile bu gerçek anne babanın (Nüfusa kayıtları yapılıyor zira) çocuklar üzerinde sorumlulukları devam ediyor.

Yeni düzende bir bildiğimiz normal evlilik var, bir de SSES evlilik. Kişiler istediklerini seçebilirler. Ancak ister ömür boyu ister 2 yıl evli olsalar da evli oldukları süreler içinde başta zina olmak üzere cinsel taciz, tecavüz ve başka türlü beraberlikleri her iki taraf razı olsa bile yapamazlar. Genel güvenlik engel olur, ağır cezaları vardır. Örneğin zina yapanlar rıza ile olsa bile her iki taraf için indirimsiz on (10 yıl) ceza vardır. Buradan da anlaşılacağı üzere umum evler ve randevu evleri kaldırılacak, paralı fuhşa izin verilmeyecektir.

Buradaki temel yaklaşım şöyledir: Sen zaten eğer seni isteyen olursa 2 yılda bir evlenme hakkına sahipsin. Hayat boyu belki onlarca eşin olacak. Bu durumda umum ev, zina, taciz, enses gibi meşru ve ahlaki olmayan, insanları rahatsız eden, toplumu yaralayan yollara niye başvurasın ki…

Yani kişi isterse hiç evlenmeyebilir ama bu halde yukarıdaki cezai durumlara uymak zorundadır. Ben evlenmiyorum, istediğimi yaparım diye bir şey yok. Ömür boyu bekâr kalırsan ömür boyu aşk ve cinsel hayatı, beraberliği unut. Tabii ki normal arkadaşlıklar bunun dışında. Ayrıca normal evlilik yani bugünkü gibi evliliklerde de bu kurallar geçerli. Nikâhımı kıyarım, ben bildiğimi yaparım diyemezsin. SSES evlilikte ve yeni düzende umum evler ve fuhuş mafyası kelimelerini duymayacaksınız. Kadının bedeni para kazanılan bir meta olamaz.

Eğer kendinize güveniyorsanız, inancınız ahlakınız SSES evliliğe müsait değilse KLASİK EVLİLİK modelini, ömür boyu bir kişiyle evli kalamam diyorsanız SSES yöntemini seçeceksiniz. İkisi de devletin geçerli resmi evlilik modelidir. Yeni kanun eşlerin birbirlerini aldatmalarına izin vermiyor. Yeni düzende 21 yaşına değmeden evlenemeyeceğinizi bileceksiniz. Yine hastaysanız, kısıtlıysanız da evlenemezsiniz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..