Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '17

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

SSK’lı Engelli nasıl Emekli olur?

Engelli vatandaşlarımızın artık iş hayatında daha aktif bir şekilde yer aldığını daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik ve emeklilik durumları konusunda da konuşmuştuk. Dilerseniz şimdi de SSK’lı engelli vatandaşlarımızın nasıl emekli olacağına ve onları ne tür şartların beklediğine hep birlikte göz atalım. %40 ve üzeri orandaki engel oranı ve rapora sahip olan engelli vatandaşlarımızın erken emeklilik gibi bir avantajı olduğunu belirtmek gerekiyor ve bu da sunulan en önemli artılardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.  Çalışma hayatınıza devam ederek ya da prim ödeyerek sizler de emekli olabiliyorsunuz.

Malumunuz yalnızca engelli vatandaşlarımızın değil, her bireyin en büyük hayallerinden bir tanesi de emekli olmaktır ve bu hayali gerçekleştirmek artık çok da zor değil. Engelli vatandaşlarımız için sunulan en önemli ayrıcalık ve fırsatlardan bir tanesidir ve malulen emeklilik ile de karıştırılmamasını belirtmek isteriz. Birçok kişi farklı durumların aynı şartları sağladığını ya da gerektirdiğini düşünüyor ancak böyle bir şey söz konusu değil ve bir önceki yazımızda malulen emeklilik ile ilgili detayları da sizinle buluşturmuştuk.

Sigortalı olarak çalışma hayatına adım attığı tarih öncesi %60 ya da bu oranın üzerinde bir hastalık ya da özrü bulunan kimseler malullük durumundan yararlanamadığı takdirde minimum 15 yıl ve en az 3960 gün süre ile birlikte yaşlılık aylığına sahip olabilecektir. Bu şartları sağlamanız gerekiyor ve hem prim hem de gün konusunda detaylar büyük önem taşıyor. Bir önceki yazımızda da bu konuda sizlere bilgi vermiş ve malullük durumunu açıklamıştık.

%50 ve %59 oran arasında yer alıyorsanız ve bu durum bir rapor eşliğinde resmi olarak kayıtlara geçti ise en az 16 yıl ve 4230 gün gibi bir süre karşınıza çıkıyor

%40 ve %49 arası oranlarda ise en az 18 yıl ve 4860 gün gibi bir değer karşınıza çıkıyor ve bu şartları sağlamanız gerekiyor.

Prim bildirimi yapmış olan kimseler herhangi bir şekilde şartlarla karşılaşmıyor ve yaşa bağlı olmaksızın emekli olma fırsatından faydalanabiliyor. Sağlanan bu fayda engeli vatandaşlarımızca olumlu tepkiler almaya devam ediyor. Yukarıda belirtilen şartlar ise 1 Ocak 2015 sonrası işe girenler için geçerli bir durumdur bunu da belirtmekte fayda var.

Emeklilik, çok sayıda vatandaşın hayalini kurduğu ve en azından erken yaşta daha rahat bir yaşantıya sahip olmak adına tercih ettikleri eylemlerden bir tanesidir. Ne yazık ki emeklilik yaşı bir hayli yüksek ancak engelli vatandaşlarımız için büyük kolaylıklar sunulmuş durumda ve bu kolaylıklar sayesinde sizler de şartları yerine getirdiğiniz takdirde emekli olabilecek ve hayallerinize de kavuşabileceksiniz. Sigortalı olduğunuz gibi Bağkurlu da olsanız erken emeklilik ve emeklilik fırsatlarından sizler de faydalanabiliyorsunuz. Engel oranınız belirlendiği ve resmi olarak kayda geçtiği takdirde ve yukarıdaki şartlar sağlandığı takdirde sorunsuz bir şekilde emekli olabiliyorsunuz. Engelli vatandaşlarımıza sunulan iş fırsatlarının yanı sıra emeklilik fırsatı da gerçekten mükemmel bir detay ve az önce de belirttiğimiz gibi olumlu geri dönüşler almaya da devam ediyor. Detayları öğrenmek için sitemizde yer alan diğer makale ve içeriklere de göz atabilirsiniz. Yasalarda meydana gelen düzenlemeler ve farklı detaylar için sizlere bilgi aktarmaya devam ediyoruz. Emeklilik ve diğer konular için sizler de gün içerisinde bizleri ziyaret edebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlerin sesi ve kulağı olmaya hız kesmeden devam ediyoruz.

kaynak:

 
Toplam blog
: 19
: 582
Kayıt tarihi
: 19.03.15
 
 

Lise mezunuyum. 10 yıllık kas hastasıyım. Uzun yıllar engellilerle ilgili derneklerde görev yaptı..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 19
: 582
Kayıt tarihi
: 19.03.15
 
 

Lise mezunuyum. 10 yıllık kas hastasıyım. Uzun yıllar engellilerle ilgili derneklerde görev yaptı..