Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '16

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ssk olmayanlara Kredi çıkar mı?

Nakit para ihtiyacında ilk gidilecek yerler bankalardır. Bankaların hemen hepsi ihtiyaç kredisi vermektedir. Kredi almak içim bir bankaya giden müşteri ile ilgili inceleme yapılmakta, kredi risk raporu hazırlamakta, sonuç uygun bulunursa kredi verilmektedir. Bankalar tarafından kredi verilecek kişilerin çalışıyor olmasına dikkat edilmektedir. Çalışanın Ssk’sının olması şart mıdır, Ssk Olmayanlara Kredi Çıkar Mı? sorularıyla çok sık karşılaşılmaktadır. Çalışan her kişinin Ssk’lı olması zorunlu değildir, bir gelirinin olması yeterlidir. Çalışmakta olan ya da sigortalı olan müşterilere kredinin daha kolay çıktığını unutmamak gerekir.

Bir kişinin çalışmadan da gelir sahibi olması mümkündür. Bir gelirin olması mutlaka sigortalı olmayı gerektirmez. Herhangi birisi evini veya dükkânını kiraya verdiği için de bir gelir sahibi olabilmektedir. SSK’lı olmayan ama gelire sahip olan böyle kişiler de kendilerinden istenen beyanname gibi belgeleri hazırladıktan sonra kolaylıkla istedikleri krediyi bankalarından çekebilecektir. Beyanname bir çeşit gelir belgesidir. Benzeri bir şekilde kendi işinde çalışan biri de SSK’lı olmayabilir ama bir gelire sahiptir.

Bankanın kredi verebilmek için dikkate aldığı şey düzenli gelir sahibi olunması ve gelirin ispat edilmesidir. Ssk Olmayanlara Kredi Çıkar Mı? diyenler şunu bilmelidir ki Gelirin ispatı durumunda SSK’lı olunsa da olunmasa da kredi alınabilmektedir. Kredi almak için müracaat eden kişilerin kredi notunun da yeterli olması gerekmektedir. Ayrıca sahip olunan bir gayrimenkulün ipoteği ile de banka tarafından kredi çıkarılabilmektedir. Kısacası kredi verecek banka da kendini haklı olarak garanti altına almak istemektedir. 

 
Toplam blog
: 2
: 154
Kayıt tarihi
: 06.11.16
 
 

1984 İstanbul doğumluyum. Küçüklüğümden süre gelen bir hayalimin peşindeyim, mutlu bir hayat sürm..