Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '14

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

SSK ve SGK Sorgulama işlemleri için Online SSK uygulamaları

SSK ve SGK Sorgulama işlemleri için Online SSK uygulamaları
 

Bugün sizlere SGK ve SSK sorgulama işlemelrini aktarmaya çalışacağım. Milyonlarca kişi hergün bu işlemleri yapmak için arama motorlarında aramalar yapıyorlar. Birçoğu ne yazık ki doğru sonuçlara ulaşamadığı için zorluklar yaşıyorlar. Milliyet Blog sayfamda devamlı olarak bu içerikleri sizlerle paylaşarak burada yaşadığınız zorlukları gidermeye çalışacağım.

SGK-SSK SORGULAMA İŞLEMLERİ 

Yazımızın genelinde de söylediğimiz gibi SSK-SGK uygulamaları merak edilen soruların kolay bir şekilde cevaplandırılması hedeflenmiştir. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama sayesinde işvereninizin düzenli olarak prim yatırıp yatırmadığını, çalışma sürelerinizi, ilk sigortalı olduğunuz tarihi -ay, yıl, ya da toplam- olarak öğrenebilirsiniz. Yazının bu kısmında sizlere nasıl SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamanızı nasıl yapacağınızı anlatacağız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için sizlere 2 tane yol sunulmuştur. Bu yollardan ilki E-Devlet SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama, ikincisi ise şifresiz olarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama yapabileceğiniz E-SGM kapısıdır. Şifrenizin var olup olmamasına göre istediğiniz SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama yolunu seçebilirsiniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama sonucu aynı olacaktır.

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Devlet sistemi ile SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamayı seçtiyseniz bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile giderek 2 TL karşılığında sadece size ait olan E-Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz E-Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmamanız. Sonuçta paylaştığınız kişi sizin adınıza isteğiniz dışında işlemler yapabilir. Şifreyi aldıktan sonra isterseniz sisteme ilk girişinizde E-Devlet şifrenizi değiştirebilirsiniz. Şifreyi aldıktan sonra SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ilgili siteye girmelisiniz. Karşınıza gelen sayfada SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ilgili kutucuklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz.

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için girdiğiniz bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğundan emin olduktan sonra  “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Açılan sayfada SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için “e-hizmetler” butonuna tıklamalısınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için SSK-SGK’nın altında yer alan seçenekler arasından 4A hizmet dökümü seçeneğini bularak tıklamalısınız. Burada bulunan bilgileri emeklilik gibi hesaplama işlemlerini gerçekleştirirken de kullanabilirsiniz.

E-Devlet sistemini kullanmak istemezseniz şifresiz olarak E-SGM sistemi üzerinden de SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama yapabilmektesiniz. Şifresiz olarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ilgili siteye giriş yapmalısınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için karşınıza açılan ekranda sizden uyruğunuzu isteyeceklerdir. Eğer T.C. vatandaşı iseniz SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için sırasıyla T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum yılınızı, nüfus cüzdanınızda bulunan cilt numaranızı ve verilen güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Eğer yabancı uyrukluysanız SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için sizden sırasıyla T.C. kimlik numaranız, ikamet tezkere numaranız, doğum yılınız ve güvenlik kodu bilgileri istenecektir. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olduktan sonra “Bilgileri Sorgula” butonuna basmalısınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için açılan sayfanın sağ tarafında bulunan menülerden “Hizmet Bilgisi” seçeneğine tıklayınız. Son olarak “4A Hizmet Bilgisi” butonuna tıklayarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamanızı yapabilirsiniz.

SGK-SSK Hizmet Dökümü Sorgulama; Primlerinizin ne kadar yattığını öğrenmek için SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama sayfasını kullanabilirsiniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama sizin tüm hizmet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz ay ve yıl olarak tarihlere ayrılmış bir şekilde bulunmaktadır. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamasıyla emekli olmak için gereken bilgileri sağlayan hesaplama motorlarınızı kullanabilirsiniz.

SSK-SGK Prim Sorgulama; Toplam prim gün sayınızı öğrenebileceğiniz bir sistem olan SSK-SGK prim sayfasına da internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Buradan toplam gün sayınızı, ne kadar zaman ve hangi zamanlarda çalışmış olduğunuzu ve yatırılan prim miktarlarını SSK-SGK prim sorgulama ekranından yapabilirsiniz. Ayrıca emekli olmak için kalan gün sayınızı da öğrenebilirsiniz.

SSK-SGK Gün Dökümü; Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) gün dökümü öğrenme hizmeti ile işe başladığınız ilk tarihi, işten ayrılmışsanız işten ayrılma tarihini ayrıca tekrar işe dönüş tarihinizi, farklı işlerde çalışmış iseniz o işlerde ne kadar süre çalıştığınızı öğrenebilirsiniz. Bu bilgileri öğrendiğiniz de ise emekli olacağınız tarihi ve emeklilik maaşı hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SGK-SSK Maaş Hesaplama; Bu uygulama ile yaklaşık olarak ne kadar emekli maaşı alacaksınız öğrenebilirsiniz. Bu sistem bilgilendirme amaçlıdır. Net maaşınızı göstermeyecektir. Yaklaşık olarak emekli maaşınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.

SSK No; SSK numarası SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) sitesinden gerçekleştirebileceğiniz işlemler için gereken bir şifredir. SSK numarası ile işlemlerinizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

SGK-SSK İşe Giriş Sorgulama; Bu işlem ile SGK-SSK bünyesinde ne kadar süre çalıştığınızı ayrıca işe giriş zamanınızı öğrenebilirsiniz. İşe giriş tarihi emeklilik yaşı hesaplama ve emeklilik maaşı hesaplama işlemlerinde gerekli olacaktır.

SSK-SGK Randevu Alma; Daha önceleri hastanelere erken saatlerde gidip saatlerce sıra beklerken artık SSK-SGK randevu alma sistemi ile oturduğumuz yerden istediğimiz saate ve güne randevu alabilmekteyiz. SGK-SSK randevu sisteminin internet sitesi www.mhrs.gov.tr adresidir. Bu adresten istediğiniz hastane, doktor, saat ve güne randevu alabilirsiniz. Ayrıca randevu telefonlarınızdan da alınabilmektir. ALO 182 numarasını tuşlayarak yine SGK-SSK randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

SGK-SSK Borç Sorgulama; SGK-SSK borcunuzu bu sistem sayesinde internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken uyg.sgk.gov.tr adresine girmeniz yeterli olacaktır.

SGK-SSK Sicil No; Sicil numarasını SSK-SGK sorgulama işlemlerinde ve hesaplama işlemlerinde kullanmanız gerekecektir. SSK sicil numaranızı E-Devlet ve E-SGM sayfalarından öğrenebilirsiniz.

SSK Emeklilik Hesaplama; SSK emeklilik hesaplama sistemi ile ne zaman emekli olacağınızı ne kadar süre kaldığını, ne kadar daha prim yatırmanız gerektiğini ve emeklilik tarihinizi hesaplayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 10
: 2029
Kayıt tarihi
: 30.09.13
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Sosyal güvenlik üzerine çalış..