Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Stadyumda veya Sokakta

Stadyumda veya Sokakta
 

Cantekin Ertekin - Adem Demirci Alanya İşletme fakültesinden ilk kez katıldılar.


 

 “TÜİK verilerine göre; Türkiye, genç nüfusun toplam nüfusa oranının yüksek olduğu ülkelerden biridir. Genç nüfusumuz (15-24 yaş arası) 2010 yılı sonu itibariyle 12 milyon 545 bine ulaşmış olup toplam nüfusun %17’sini oluşturmaktadır.” * Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın TBMM Plan-Bütçe Komisyonundaki 2012 Mali Yılı Bütçe Sunumu’ndan.

Bu bilgiyi bir kenara koyalım. 

Her il/ilçe Belediyesi bünyesinde Gençlik Meclisleri var mı? Var. 
Her lise’de Gençlik Meclisleri var mı? Var. 
Türkiye’de 167 üniversite var mı? Var. 
*http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye'deki_%C3%BCniversiteler_listesi

Her siyasi partinin gençlik örgütlenmesi var mı? Var.                                                                                            İş hayatına atılmış, iş kurmuş genç işadamlarımızın örgütleri var mı? Var.

Bu bilgiyi de bir kenara koyalım. 

Benim sorum şu: Temsil yeteneğine sahip bu kadar genç, bir bayramı organize edemez mi?
Edemez. Edemiyor veya ettirilmiyor!

Milli ve dini bayramlarımızı da siyasi hırslarımızın önüne koyduk. Tıpkı; hava gibi, su gibi, toprak gibi… Siyaset, her şeye ve her yere bulaştı. GSMH’mız son on yılda sürekli arttı ama aynı hızla ortak değerlerimizi yitirdik.

Yaşadığım yerin tanığıyım.  Bir tahakküm atmosferinde  “demokrasimizi” geliştireceğiz diye uğraşıyoruz. Ülkem adına boşa harcadığımız enerji için çok üzülüyorum.

Öteden beri varlığı hissedilen ayrılıklar daha belirgin, daha hissedilir olmaya başladı. Örneğin, A okulunun yaptığı bir etkinliğe B okulu katılmaz. C okulu, ne A okula katılır ne de B okuluna. Aynı coğrafyada, aynı iklimde, aynı yaşta olan gençler, büyüklerinin tutumları yüzünden bir araya gelmiyorlar, gelemiyorlar veya getirilmiyorlar.

Geçtiğimiz yıl, ondört farklı liseden genci bir araya getirerek, Lise GençTEMA Erozyon Eğitimi yaptım. http://www.facebook.com/groups/113505895391610/doc/137013926374140/ adresinde görüleceği üzere onbeş hafta süren bu çalışmada 257 öğrenci kardeşim ile birlikte oldum. Sağladığımız güven ve huzur ortamı içerisinde çok güzel kaynaştıklarına ben ve danışman arkadaşlarım tanık olduk. 

Bir başka örnek;   http://blog.milliyet.com.tr/TEMA_-_AIESEC/Blog/?BlogNo=219946 adresinde.          650 üniversite öğrencisi ile birlikte oldum. Hepsi ile gurur duydum.

Bir örnek daha; GençTEMA koordinasyon toplantılarından 2008’dekine ev sahipliği yaptık. Toplantıya 44 ilden (KKTC dahil) 68 Genç TEMA Başkan ve başkan yardımcısı kardeşim geldi. Hepsi pırlanta gibi çocuklardı.

Bu ülkede, şuan bizi yönetenlerde bir zamanlar gençtiler. İyi bilirler; yaşama sevinci sönük, merak duymayı unutmuş, öğrenme hazzını yitirmiş, kendi dünyasını dönüştürme canlılığı kalmamış, toplumsal değişim ve dönüşümde sorumluluk üstlenmekten aciz bireyler, ancak;                                   o ülkenin okur - yazar oranını işgal ederler. Oysa, bizim okur-yazara ihtiyacımız yok.

Devlet ve millet olarak gençlerimize bir araya gelecekleri ortam ve şartları hazırlamalı, imkanlar sunmalı, ortak değerlerimizi ve doğamızı siyaset üstü düşünmeli,  ekonomisi güçlü, insanı mutlu, toprağı bereketli bir Türkiye için sorumluluk vermeliyiz.

Yaşanan siyasi çekişmelerin ötesinde, gençlerin sağduyulu olduklarına, bayramları - stadyumda veya sokakta- organize edebileceklerine inanıyor ve güveniyorum.

Sonuç; Gençlerimizi, sadece yarının lideri değil, bugünün de ortağı olarak görmeliyiz.

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 272
: 734
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

1959 Sinop Bektaşağa Köyü doğumluyum. Yaşamda, anlaşılacak bir şeyi olanlara ve bunu öğreti yapan..