Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '08

 
Kategori
Eğitim
 

Start deutsch 1 (Almanya aile birleşimi sınavı)

Start deutsch 1 (Almanya aile birleşimi sınavı)
 

Artık Almanya'da oturma ve çalışma izni olarak yaşayan gurbetçilerle yada Almanya'da yaşayan bir alman vatandaşıyla evlilik yapan bir yabancının Almanya'da oturma ve çalışma izni alabilmesi için Almanca dilini öğrenme zorunluluğu getirildi.Şöyleki eğer evlilik yoluyla Almanya ya yerleşme isteyen ve doğal olarak aile birleşimi hakkını kullanmak isteyen kişi Almanya ya gitmeden A1 seviyesinde almanca bildiğini belgelemek zorunda. Bu belgelemeyi ise ancak Alman Kültür Merkezlerinde gireceği Start Deutsch 1 Sınavında başarılı olarak alabilecek.

Halen Ankara, İzmir ve İstanbul'daki Alman Kültür Merkezlerinde bu sınavlar yapılmakta. Peki bu sınav nasıl bir sınav? Hangi Bölümlerden oluşuyor? Bu sınava hazırlanmak gerekir bu yazımda bu konularda sınava girecek adaylara yardımcı olmaya kısaca bilgiler vermeye çalışacağım.

Öncelikle sınav dört ana bölümden oluşuyor.
1-Konuşma
2-Okuduğunu anlama
3-Yazma
4-Dinlediğini anlama

Konuşma bölümünde genellikle kendini tanıtma, günlük pratik konuşma kalıplarını kullanabilme, soru sorabilme. Sorulara cevap verebilme, emir cümleleri kurabilme gibi beceriler isteniyor.

Okudugunu anlama bölümünde ise küçük okuma metinlerinin içeriği ile ilgili verilen soruları çözebilme. Metni anlama ile ilgili sorulara ağırlık veriliyor. Yazma bölümünde ise bir konuda mektup yada e mail yazma becerileri isteniyor. Dinlediğini anlama bölümünde ise dinletilen günlük doğal konuşma metninin içersinden o metnin anlaşılabildiğini ölçen sorular soruluyor.
Sınava hazırlanan adaylara önerim eğer kendileri çalışıyorlarsa bu sınav aşamalarını dikkate alarak ellerindeki kaynakları iyi kullanmaları ve sistemli bir şekilde çalışmalarıdır. Başlangıçta sınav zor gibi gelebilir hatta ilk sınav denemenizde başarılıda olamayabilirsiniz ama unutmayın belirli ölçme kriterleri olan bir sınav olduğu için sistemli çalışmayla ve iyi bir rehberlik ve hazırlanma devresinde bu sınavı başarıyla aşabilirsiniz.Uzun yıllardır yabancı dil öğretme alanında deneyime sahibim.Bu konuda merak ettiğiniz sorular olursa seve seve yanıtlamaya vede yardımcı olmaya çalışabilirim.Sınava girecek olan herkese şimdiden başarılar dilerim.sorularınız için e mail adresim frieden_peace@hotmail.com

 
Toplam blog
: 34
: 1495
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

Yabancı diller okudum. Eğitimle ilgili yazılar yazmayı, deneyimlerimi paylaşmayı paylaşmayı seviyoru..