Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '16

 
Kategori
Siyaset
 

Steve Jobs Türk olsaydı…

Steve Jobs Türk olsaydı…
 

Erkek çocuk olduğu için büyük bir gururla karşılanırdı. Kulağına ezan okunur ve üç kere Steve Steve Steve denirdi. 2-3 yaşlarında sünnet düğünü yapılır ve şu ritim tutulurdu : “ Yumurtanın sarısı gitti Steve yarısı …”

**

Yaşı ilerledikçe eğitim hayatı adına ilk adımı atardı. O zaman konjonktür neyse ona göre bir eğitim sistemine tabii olurdu. 5-3-4 mü yoksa 4-4-4 mü artık onu Allah bilir ya da hepsini kaleye dizerlerdi en azından gol yemeyiz mantığı ile hareket eden bir sistem de olabilirdi.

**

Başarıyla geçen bir ilk öğrenimden sonra LGS-OKS-SBS-TEOG sınavlarından hangisi denk gelirse onlardan birine girerek başarılı bir liseye gitmeye çalışırdı. Liseden sonrada üniversite için aynı şekilde ÖSS-YGS-ÖYS-LYS sınavlarından denk gelenlerden birine girip güzel bir üniversite kazanmak için uğraşırdı.

**

Üniversitede ilk sene  yurt da kalır daha sonra arkadaşlarıyla eve çıkardı. Okula pek gitmezdi sınavdan bir gece önce çalışıp okulu bitirmeye çalışırdı. Okeyde taş çalmada, kart oyunlarında, tavlada ustalaşırdı. Halı saha maçlarında kaleci olurdu. “Allah’ını seven defansa gelsin” diye bağırırdı.  Daha sonra yine karşısına KPSS-YDS-ALES gibi sınavlar çıkardı.

**

Tabi bu süre içerisinde en az bir normal askeri darbe bir post-modern darbe bir de sivil direniş ayrıca da biri teğet olmak  üzere iki tane de ekonomik kriz yaşamış olurdu.

**

Tabi devlete kapak atması için hem ailesi hem de çevresindekiler baskı yapardı. Annesi hayırlı bir gelin adayı bulup Steve’ı evlendirirdi. “Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah Kerim...” sözünü kendine şiar edinip en az dört çocuğu olurdu.

**

İdeolojik olarak mutlaka bir ikilemde kalırdı. Ya laik-İslamcı ya Türk-Kürt ya Alevî-Sünnî olarak birini tercih etmek zorunda kalırdı.

**

Tabi trafik sorununa alışırdı. Arabasını engelli alanlarına park etmesi onun için bir ayrıcalık olmazdı. Eğer park etmeseydi bir ayrıcalık olurdu.

**

Tabi bu şartlarda yetişen biri hala güzel şeyler hayal edebiliyorsa; bu silikon vadisinde proje almak değil de kurtlar vadisinde rol olmak olurdu. Mottosu: “ Sonunu düşünen kahraman olamaz” olurdu.

**

Steve için en güzel şey şu olurdu kesinlikle kanserden ölmezdi. Ya ülkenin derdinden verem olur öyle ölürdü  ya iş kazasından yani “kader”in kurbanı olurdu ya da maganda kurşununa kurban giderdi. Yani eceliyle ölmezdi.

**

Bide logo olarak elmayı yemezdi de onun yerine ayva koyardı ayvayı yerdi.

 
Toplam blog
: 5
: 480
Kayıt tarihi
: 19.12.16
 
 

Daha güzel bir dünya olsun, ümidiyle yazıyorum... ..