Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

STEVE JOBS ve APPLE BİR TESADÜF MÜ?

APPLE, ESTETİK ve SANAL

APPLE ilginç bir şirket: Haritasına bakarsak (Son yapılanma: 15-Ekim- 2004, 09.00 New York, ABD) oldukça estetik, yaratıcı özelliklere sahip olduğunu, yükselen üzerinde bulunan Ay sayesinde kadınların da dikkatini çektiğini görebiliriz. Teknoloji sektöründe faaliyet göstermesine rağmen, Terazi burcunda yoğunlaşan gezegenler, estetik değerlerin, ahenkli bir yapının ön plana çıktığını gösteriyor. Apple, bu son tarihteki yeni yapılanması ile artık ‘çözüm üreten’, yeri geldiğinde ‘danışman’ ve ‘aracı’ olan, estetik odaklı bir şirket. Microsoft’un en son yapılanma haritası da benzer özelliklerde Terazi burcu olarak ortaya çıkmıştır. (29 Eylül 1993, 05.50 New York, ABD) Apple’ın yeni ay fazında kurulması, şans noktasının, şirketin yaklaşımını gösteren alanda yer alması, yeniliklere açık, fırsatları kendi yaratan ve söz sahibi bir şirket olduğunu gösteriyor. Tam bir sene önce, 26 Ocak 2010 tarihinde, I-PAD (Information Purification Application Directives) çıkarıldığı anda, gökyüzündeki gezegenlerin konumu, Apple için özel yerlerdeydiler. Gökyüzü, Apple için elle tutulamayan, hayalgücü ile çalışan ve sanal ortam için hazırlanmış yeni bir ürünü çıkarması için çalışmıştı adeta. CEO’lar, tesadüfen atanmazlar. Şirketler, Liderlerinin doğum haritası ile entegre bir yapıya sahiptirler. Tıpkı Einstein gibi algılarını doğru kullanmayı başaran bir Balık burcuydu Steve Jobs... Yükselen de Kova olunca, teknoloji, illüzyon ve kavramsal düşünce yapısı yetenekleri ön plana çıkıyordu. Apple haritası ile uyumlu olmanın yanında, şok edici Uranüs gezegeni ile Steve biraraya geldiğinde, ve gökyüzündeki Jüpiter de bu noktayı tetiklediğinde ortaya Apple harikaları çıktı. Şimdi neler olacak? Son yapılandığı anda, ve yerde doğu ufkundan yükselen takım yıldız Akrep olduğu için Apple, dönüşüm şirketi. Arada bir kökten değişip, eskiyi tamamen brakabilecek cesarette... 2013 yılında Apple’ı farklı alanlarda iş yaparken görebiliriz. O zamana kadar ise:

  • Temmuz ayına kadar kurumsal yaklaşımını oturtmaya çalışıyor Apple. Ekim 2011 ve Haziran 2012 dönemlerinde CEO değişikliği, kurum itibarını ve imajını oturtma ile ilgili bazı öncelikler devreye giriyor.

  • 2011 Aralık-2013 Aralık arasında ise internet dünyasında farklı çözümler üreten ürünler çıkartılırken, şirket için öngörülemeyen kayıplar, kontrol edilemez aksaklıklar sözkonusu olabilir. Aslında bu kayıpların ve fazladan çıkacak masrafların yaşanması bir fırsat. Değişime açık olup doğru kararlar alır ve eski süreçlere bağlı kalmazlarsa, iyi bir dönüşüm geçirip iş dünyasında liderliğe devam edebilirler.
 
Toplam blog
: 35
: 1716
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı ..