Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

Stoksuz E-ticaret - Online Dropshipping Satış

Stoksuz E-ticaret - Online Dropshipping Satış
 

Elektronik Ticaret Yazılımları


Elektronik ticaret sektörü her geçen yıl daha hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Fiziksel mağazalarında ürün satışı yapmakta olanların yanı sıra girişimciler de internette online pazarlama sektörüne girebiliyor. İşletme sahipleri bulundukları bölgenin yanı sıra aynı zamanda Türkiye'nin 7 bölgesine ulaşabiliyor. 

Neticaret e-ticaret uzmanları ile yapmış olduğumuz kısa bir röportajın ardından stoksuz e-ticaret hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştık. Bugünkü makalemizde internette online satış yapmak isteyen ancak stok tutmak istemeyen girişimciler için, yapılmış olan bu röportajın içerisinden önemli noktalar sizlere aktarılacaktır.

Stoksuz e-ticareti kısaca özetlemek gerekir ise tedarikçi ya da toptancıların depo ve stoklarından faydalanılarak e-ticaret yapılması tekniğidir. Ürün satışı yaparken özel olarak xml ürün entegrasyonu tekniği kullanılır. Bu sayede çalışılacak olan firmanın ürünleri, toplu bir şekilde, açılacak olan e-ticaret sitenize eklenir. Yapılacak satışların stok işlemleri ve lojistiğini ise tedarikçi firma karşılar. Bu sayede online satış yapacak olan sizler kargolama ve stok bilgileri ile uğraşmadan, ürünlerinizi, tüketicilere satışa sunabilirsiniz.
 
Stoksuz E-ticaret’in Avantajları Nelerdir
 
Stoksuz e-ticaret hizmeti almış olduğunuz tedarikçi firmalar, depolama, stoklama, faturalandırma gibi birçok sorumluluğu üzerlerine alırlar. Bu sayede, sizler, internette e-ticaret yaparken daha az iş gücü ve daha az zaman harcayarak ürünlerinizi satışa sunarsınız.
 
Depo yönetimi, ürün paketleme, kargo ile anlaşma yapmadan tedarik etmiş olduğunuz ürünleri pazarlayabilirsiniz. Bu sayede depo yönetiminiz ve aynı zamanda paketleme için özel olarak eleman ihtiyacı duymaz ekstra masraf edemezsiniz.
 
Stoksuz e-ticaret en büyük avantajı ise yüklü bir bütçe ayırmadan ürün satışı yapabilmenizdir. Yani sermayesiz bir şekilde internette ticaret yapabilmektesinizdir.
 
Tedarikçi firmanızın sahip olduğu ürünlerden dilediğiniz kadarını e-ticaret siteniz üzerinden satışa sunabilirsiniz. Kullanacağınız e-ticaret paketinin size vermiş olduğu xml ürün entegrasyon desteği sayesinde ne kadar ürünü satışa sunacağınızı sizler belirlersiniz. Satışı yapılamayan ürünü sitenizden kaldırabilir ya da en çok tutulan ürünlerinizi ön planda sergileyebilirsiniz.
 
Stoksuz E-ticaret Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
 
İnternette stok tutmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız ürün tedarik edeceğiniz firmaları iyi seçmeli ve kullanacağınız e-ticaret paketinin bu firmalara sorunsuz bir şekilde entegre olarak çalıştığından emin olmanız gerekmektedir. Aksi taktirde satış sonrası direk olarak sizlerle muhatap olan müşterileriniz arasında zorluk yaşayabilmektesinizdir.
 
İletişime önem vermeniz ve iletişim bilgileri ile birlikte online destek verebilmeniz önemlidir. Sitenize giren potansiyel müşterilerinizle özel olarak ilgilenmeniz ve aynı zamanda 7/24 online telefon desteği verebilmeniz satışlarınızı etkileyici faktörler arasındadır.
 
Herkes internette e-ticaret yaparak online ürün satışı gerçekleştirebilir. Tedarikçi firmalar sayesinde de,stoksuz e-ticaret yaparak,  bu sektöre giriş yaptıktan sonraki yükünüzü azaltabilirsiniz. 
 
www.neticaret.com.tr
 
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..