Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '12

 
Kategori
Voleybol
 

Strateji, yenilmeye izin verir mi?

Olimpiyatlarda voleybol ve baskette statüler yanlış. Bu yanlış nedeni ile gariplikler olmaya başladı. Bir çok sıfırlı paraları götüren ve kendilerini sıkıntıya sokmak istemeyen yöneticilere ne demek gerek ?

Erkek basketbolda, İspanya olası USA eşleşmesini sona bırakmak için, gruplarda Brezilya ya kasıtlı yenildi deniyor. Fransız basketçi Batum, yumrukladığı Navarro'yu, bilerek yenilen takımın oyuncusuna herşey yapılır diyor. Özeti saçma bir statü oyuncu ve takımları başka yollara gitmeye itiyor. Olimpiyatlar 16 takımla oynanmalı. Takımlar 2 tabloda mücadele etmeli yenilenler tablosunda kaybeden takımlar elenmeli.

Voleybol bayanlarda, biz son maçımızı USA ile oynuyorduk. Kazansak üst tura çıkacaktık. Brezilya elenecekti. USA bizi 3 - 0 yendi. Ayni  USA yı finalde, Brezilyaya yenildi ve gümüş madalya aldı. Çok akıllı bir durum değil. USA stareteji uygulasaydı, o takımda akıllı yöneticiler olsaydı elinde olan Brezilya'yı eleme şansını kullanırdı. Yani Türkiye'ye yenilirdi. Bu yenilgi de onlara altın madalya kazandırırdı. Yenilmek kazançlı oluyorsa statüde bir yanlışlık var demektir.

Bizim kızlarımız önemli maçları hep kaybettiler. Finalleri kazanmayı öğrenemediler nedense. Hastalık belli. Kenar adam hataları. Federasyon ne düşünüyorda kızların başına yabancı adam koyuyor bilinmez Ama o yabancı adamlar her kritik maçı takıma kaybettiriyor. İşin başka bir yanı bu kadar yatırım ve bu kadar imkan neden bir yabancı hocaya emanet edilir? Üstelik emanet edilen yabancıda bu kadar yeteneksiz olur mu? Kızlar olimpiyatta hocalarına yenildi. Ama bu yenilgi için esas suçlu federasyondur.

Baskette kızlarımız voleyboldakinin tersine kendilerinden kuvvetli takımları yendiler. Mücadeleleri çok iyi oldu onların başarıları Ceyhun Yıldızoğlu'nun katkıları ile oldu. Basketteki başarılar ve voleyboldaki hatalar tamamen hoca seçimi ile ilgilidir    

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..