Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '17

 
Kategori
Deneme
 

Stratejik Büyüme Ne Kadar Doğru?

Stratejik Büyüme Ne Kadar Doğru?
 

Çok az bölümünü okuyup bir daha elime almak istemediğim iş politika ve günlük yaşamın rekabetçi yanını konu alan 've odun kesmekten şirket rekabetine kadar taktik geliştirme yöntemleri içeren "Stratejik Düşünme' adlı kitap üç yıldır çalışma ofisimde bulunduğu halde bir daha elime alıp okumayak istemedim istemiyorum da.

İstemiyorum çünkü strateji demek yalan demektir ülkemizde. Batı ülkelerinde olduğu gibi haklı rekabet edebilen toplum yapısına ve eğitimine sahip olabilseydik amenna.

Her türlü büyümenin strateji ve kurallara uygun rekabet ekseninde gerçekleşebileceğine inanan biri olarak bizim gibi gelişmekte ve az gelişmiş olan ülkelerde uygulamaya başladığınızda toplumsal kirlenmeleri beraberinde getiriyor.

Haksız rekabetler başlıyor..

'Büyük balık küçük balığı yutar' misali büyük şirketler küçük şirketleri yok etmeye çalışan bir anlayış öne çıkmaya başlıyor..

Ticari ahlak sıfırlanmaya başlıyor..

Ticaretin en önemli kurallarından biri olan ve tüm dünya ülkelerinde de geçerli olan güven adeta yok hükmünde değerlendirilmeye başlıyor.

Günlük yaşama da yansımaya başlıyor kirlenmişlik. Stratejilerle kurulmaya başlanıyor dıyaloglar ve ulaşılmak istenen amaca kolaylıkla ulaşılmaya çalışılıyor.

Bencillik ön plana çıkmaya başlıyor stratejik düşünmeye kendini zorlamaya başlayınca insan.

Her şeyden önce yalancı olup çıkıyorsunuz.

Hakkınız olmadığı halde başkasının malına konmak istiyorsunuz veya ucuza kapatmak istiyorsunuz stratejik düşüncelerinizle.

Gerçi bir bedel ödüyorsunuz haksız kazancınız yüzünden. Evrenin enerjisi tarafından biletiniz kesiliyor o ayrı konu. Bir yanınız eksik yaşamaya başlıyorsunuz.

Eksik yaşamaktansa düz adam olarak yaşamayı yeğlerim.

Stratejisiz düz adam olmak..

Eğriye eğri doğruya doğru dokuzuncu köyden de kovsalar bile!

Varsın size aptal salak desinler..

Söz sahibine ait!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..