Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Stratejik derinlikte "çılgın" sona doğru

1997 yılında Clinton “Yeni Yüzyıl için Strateji Belgesi”nde, daha sonra 2003 yılında ABD’nin Dışişleri Bakanı C. Rice, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi ile 22 ülkenin sınırları değişecek diye hedef belirlediklerini dünyaya açıklamışlardı. 

O günden bu güne dünyada ve etrafımızdaki ülkelerde olanlara bakınca, bu projenin adım adım ilerlediği görülüyor. Bu projenin ilk işaret fişeği Irak’ın işgali ile atıldı. Geçen süreçte, Irak her nekadar görünüşte tek devlet olarak görülse de fiili olarak etnik ve dini temelde üçe bölündü. Ardından Sudan Hıristiyan ve Müslüman dini kimliklerinde ikiye bölündü. Sırada Libya, Mısır, Tunus ve diğer Arap ülkeleri var. Bir süre sonra bu ülkelerin de etnik ve dini bölünmelere uğrayacağını göreceğiz. 

Suriye’de kaşınan Şii-Sunni ve Kürt-Arap ayırımı bu ülkeyi de “olası” bir “bölünmeye” doğru götürmektedir. Ardından hedefin İran olacağı da aşikar. Böylelikle 1. ve 2. Dünya Savaşlarından sonra Düveli Muazzama tarafından “cetvel” ile çizilen “Müslüman” ülkelerin sınırları yine Düveli Muazzama tarafından “demokrasi” adı verilen “”cetvel” ile çizilecek, daha da bölünmüş ve “güdülebilir” devletçiklere dönüşecektir. Bu ülkelerdeki rejimin “demokratik” olup olmaması o kadar da önemli değildir, hatta demokratik olmaması daha da iyidir, böylelikle “yönetmek” kolaylaşır. Mısır’da Arap Baharı diye yutturulan ve “halk demokrasi istiyor, diktatör kovuldu” denilerek yapılan “askeri darbe” herkese ders olmalıdır. “Bağımlı ve Güdümlü İslam” ülkeleri “işbirlikçi bugünün Müslümanları” yardımıyla birer birer kuruluyor! 

Tüm bu olanların ülkemize yansımaması olanaksızdır. Hatta ilk provalara başlanmıştır bile. Suriye, İran ve Türkiye’de de etnik ve dini temelli ayrıştırma projelerine adına “demokratik” denilen “açılımlar” eliyle hız kazandırılmaya çalışılmaktadır. Ülkemiz insanını birbirine düşüremeyeceğini anlayanlar bunu eşbaşkan-okyanus ötesi imam-terörist başının kurduğu “eşkenar üçgen” eliyle sağlamaya çalışmaktadırlar. Dikkat ediniz bu “eşkenar üçgen”de yer alanların “milleti birleştirici” hiçbir söylemleri bugüne kadar olmamıştır. “Eşkenar Üçgen” dışında kalan herkese karşı mutlaka ama mutlaka bir “operasyon” yapılmakta ve “itibarsızlaştırma” hareketi devreye sokulmaktadır. 

Amaç, BOP’un öngördüğü şekilde Türkiye’nin de bölünmesidir. BTC Boru hattı ile Amerikan askeri dergisinde yayınlanan haritayı üst üste koyunca ortaya çıkan “çakışmanın” sebebi nedir sizce? “Hedef Sınır” belirlenmiş olmasın sakın? 

Son 9 yılda siyasi olarak yapılanların yanında ekonomik olarak yapılanlar da ülkemizi ve bizleri adeta bir “cendereye” sokmuş bulunmaktadır. Alemin en başarılı ekonomisi denilen ekonomi o kadar iyi ”yönetilmiştir” ki 4 defa “mali af” yapmak zorunda kalınmıştır. Son 1 yıllık Cari açık 60 milyar doları aşmış daha da “vahimi” ihracatımız “hammadde ve enerji” ithalatımızı karşılayamaz duruma gelmiştir. 1923-2002 arası ekonomi yüzde 5 büyümüşken, 2002-2011 arası dünyada paranın en bol olduğu zamanda %4.8 büyümüştür. Ama “güçlerin medyası ve yandaş takımı” korkmayın bize bir şey olmaz, enseyi karartmayın diye konuşmaktadırlar. Nedense “İstikrar sürsün” istemektedirler! 

Piyasalarda bir tedirginlik olduğu giderek daha açık dillendirilmeye başlanmıştır. Kemal Derviş’in bir süredir “Türk ekonomisinde ki ısınma geri dönülemez” boyutta yakında “patlar” söylemi, Elektrik dağıtım özelleştirmelerinden 2011'de beklenen 5 milyar “doların” “yabancı ve yerli” bankaların her nedense “kredi vermemesi” yüzünden gelmeyecek olması, yabancıların “borsa” daki satışları ve “kar” transferlerinin giderek artan bir trend izlemesi manidardır. 

Önümüzdeki günler özellikle seçimler sonrası siyaseten ve ekonomik olarak çok da “parlak” görünmemektedir. 

13 haziran sabahı geleceğe daha güvenli bakmak ve “eşkenar üçgen” tarafından “oynanan oyunu” durdurmak için ülkemizin ve milletimizin “Rahat Bir Nefes” alması lazım. Aksi takdirde “Eşkenar Üçgenin” yürüttüğü “Stratejik Derinlik” politikası bizi “Çılgın Sona” doğru hızlanarak götürecektir. 

 
Toplam blog
: 115
: 586
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Tarsus Amerikan Lisesi (1984) O.D.T.Ü - İnşaat Müh. (1989) SUNY at Buffalo - Yüksek Lisans (1992) 19..