Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

Stres rahat olmaya çalışmanın bedelidir

Stres rahat olmaya çalışmanın bedelidir
 

Hayatta “rahat olma” diye bir durum yoktur. Rahatlık “nefes alma, soluklanma” dır. Bir diğeri rahatlık işlerin yolunda gitmesi halidir.

Hal böyleyken her stresli durumda, kargaşada, korkutucu halde, zorlukta “rahat ol” denir. Deme yahu, bunlar hayatın parçaları, yaşanacak… Sakin ol, soğukkanlı ol, korkma, panik yapma…

İşte stresin asıl nedeni bu. Adamın babası ölmüş üzülme diyor. Bırak üzülsün, içindeki zehri atsın!

Korkma diyeceğine korktuğumuz şeyi yok et. Korkacak şey varsa ben korkarım arkadaş, bu korku beni öldürsün! Bağırıp çağırmazsam, hoplayıp zıplamazsam içime atacağım yine öleceğim.

Stres stresli hale karşı koymaktan oluyor. Şimşek çakıyor, yıldırımlar düşüyor sakin olacakmışım. Rahatlık kendini serbest bırakmakla olur, oysa böyle durumlar karşısında kendimizi sıkarız.

İşte bu sıkmanın nedeni uyarılardır. Ne demek soğukkanlı olmak, bir şey yokmuş gibi davranacakmışsın. Bazı kimselerde bu yetenek vardır. Diğerleri mecburen hoplayıp zıplayacak. Çünkü yapısı uygun değil. Demir gibi irade göstermesini istersen ihtimal ki gösteremeyecek. Ya da bunu göstermek için içini stresle dolduracak.

Kişi rahat olamıyorsa rahat olmasın, müdahale etmeyin, üzülmemeye çalışmak üzülmekten daha fazla stres yapar. Kişiyi stresten öldüren durumlar hiç olmayabilir. Ama stresten ölen var. Yükseklik korkusu olan birini Eiffel Kulesine niye çıkarıyorsun be adam! Bu arada stres de korkudur. İnsanlar korkuyorum demekten utandıkları için adına stres demişler.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..