Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '12

 
Kategori
TV Programları
 

Stres yükü

Stres yükü
 

işkence gören kişi


TV Dizilerinin yoğun bir takipçisinin olduğu muhakkak.

Ama başında zevkle seyrettiğimiz çoğu diziler, diziyi uzatmak için stres yüklemeye, sinirleri germeğe başladılar. Ülkemizdeki vatandaşlarımızın büyük bir kesimi yaşam standrtlarının altında, yaşıyorlar.

Güçlükle geçiniyorlar. Bu insanlar, akşam normal bir restoranda yemek, içmek, ailesi ile güzel vakit geçirmek veya sinemada, tiyatroda güzel bir eser izlemek, seçkin eğlence yerinde gönüllerince eğlenmek olanaklarından maalesef yoksunlar. Hal böyle olunca: Akşam işlerinden yorgun, argın çıkıp güçlükle eve geldiklerinde, yemekten sonra hemen televizyonlarını açıp şöyle keyifle, izledikleri dizinin tadını çıkartmaya koyuluyorlar. Lakin çoğu diziler stres üstüne stres yükledikleri gibi, huzurumuzu da kaçırıyor. Geriliyorsunuz, uykunuz kaçıyor. “İzlemeyin efendim” dediğinizi duyar gibiyim.Başlandı bir kere merak bu ya. Sonu ne olacak acaba? deniyor. Merak ediliyor, neticeyi almak istiyorsunuz.

Diziler, seyirciye stres yüklememeli, hırsızlık, yalancılık, dolandırıcılık, türlü entrikalar,aşılamamalı, ahlak değerlerimiz çiğnenmemeli. Yeni yetişen gençlerimize adalet, sevgi, saygıyı öğretmeli. izlenmemesi gereken yapımlar örnek olmamalı.

Toplumumuzun eğitim düzeyi düşük, suç işlemeye eğilimi olan bazı insanlarını, maalesef bu tip diziler,yapımlar, programlar eğlence olarak etkilemiyor. Kendilerini dizideki karekterlerle özdeştiriyor ve onları örnek alıyorlar.

Lütfen güzel başladığız dizileri, tadında bırakalım. Şahsen bir kez zevkle izlediğim bir diziyi, ikinci kez tekrak severek izliyorum.

Tatlı, güzel vakit geçireceğimiz, toplumumuza, güzellikleri, doğrulukları, onur, gurur, vicdan muhasebesi, Vatan ve Millet aşkı aşılayacak dizileri bekliyoruz...

Saygılar


NAHİDE ÇELEBİ

 


 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..