Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Stres

Stres
 

Çoğu uzman bu tür gerginliklerin göze batmayacak seviyede olanlarını değerlendirmeye almaz. Burada ki asıl odaklanmanız gereken durum bu gerginlikten nasıl kurtulduğunuzdur. Bu, sizinle görüşen kişiye, stres altında çalışırken, işinizde ne derece başarılı olabileceğiniz konusunda fikir sahibi olması açısından önemlidir. Ve size sürekli stresinizi artıracak sorular sorabilir.

Stresi yenmenin en kolay yolu pozitif düşünmektir. Eğer beceremiyorsanız söyleceklerinizi prova etmenizi önermek zorunda kalacağım. Yaptığınız bu alıştırmalar sizi biraz rahatlatacak, öz güven verecektir. Mesela bir arkadaşınız iş veren rolünde sizi işe alacakmış gibi mülakat yapın. Yoksa stresi yenmek zor...

Provalarınızda(yaparsınız dimi) sakin, etkili ve kontrollü olmaya çalışın.Bu tip bir çalışma başarınızın garantisini vermez; ama daha öncede bahsettiğim gibi iyimser bir yaklaşım sergileminize büyük yardımı olacaktır.

her mülakattan sonra size yöneltilen soruları ve bunlara verdiğiniz yanıtları bir düşünün.Bir sonraki görüşme için bu yanıtlarınızı geliştirmeye çalışın. Moralinizi bozmayın sakın. Bu şiddetle kaçınacağınız bir durum olsun.

Hazırlıklı olun, zayıf yönlerinizi belirleyin ve karşı taraf belli etmemek için elinizden geleni yapın. Aman strese dikkat...

Savunma pozisyonuna geçmekte şiddetle sakının.

Terlemeler, yerinde duramama, gözleri kaçırma gibi davranışlar mülakatçıya birşeyler sakladığınız imajını verir.

Kontrollü ve anlaşılır bir seviyede konuşun. Sesiniz tedirgin gitmesin. Konuşmak için acele etmeyin.

Sorulan soruya vereceğiniz cevap konuunda şüpheniz varsa, karşı tarafın anlayamacağı kadar alınan derin bir nefesle mümkün olduğunca kendinizden emni konuşun.

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..