Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '17

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Strese karşı en güçlü silah spor

Strese karşı en güçlü silah spor
 

 
Yeryüzünde yaşayan ilk insanlardan beri hepimizin vücudu strese karşı aynı tepkiyi verir: Harekete geçme. Yani biz bir stresle karşılaştığımızda beynimiz bunu kaçılması gereken bir tehlike olarak algılar ve kaçabilmemiz için gerekli olan enerjiyi vücuda sağlamaya çalışır, bu yüzden de bütün iç sistemimiz hızlı hareket etmeye başlar. 
 
Stres hormonlarından sporla kurtulun
 
Günlük yaşamımızda, özellikle de büyük şehirlerde yaşayan insanlar her gün onlarca strese maruz kalır. Fiziksel aktivite fazla yapmamamıza rağmen kendimizi neden yorgun hissederiz? Çünkü beynimiz gün içerisinde defalarca tehlike alarmı verip vücudumuzu yormuştur. Ancak elimizde strese karşı güçlü bir silah var. İçimizde dolaşan bu stres hormonlarından sporla kurtulabiliyoruz. 
 
Egzersiz yapınca vücutta endorfin hormonu salgılanıyor
 
Fiziksel egzersiz yaptığımızda vücudumuzda endorfin hormonu salgılanmaya başlıyor ve bu hormon bize mutluluk veriyor. Spor yaptığımızda vücudumuzda biriken bütün stres kalıntılarından kurtulabiliyoruz. Böylelikle vücut ve zihin birlikte rahatlamış oluyor.
 
Günlük yaşantımızda egzersizimizi ne zaman yapmalıyız, mesaiden önce mi yoksa sonra mı daha faydalı olur? Bu soruların net bir cevabı yoktur çünkü kişiden kişiye değişebilir. Mesaide çok fazla strese maruz kalan bir kişi iş çıkışında kendini rahatlatmak için egzersiz yapabilir veya güne mutlu ve enerjik başlamak isteyen bir kişi sabah egzersiz yapabilir. Hangi saatte daha iyi geleceğini bulmak için elbette denememiz gerekir, fakat kesin olarak her şekilde bize faydalı olacaktır.
 
 
Psikolog Sueda Boynudelik
Medical Park Tokat Hastanesi
 
 
Toplam blog
: 47
: 111
Kayıt tarihi
: 17.03.17
 
 

Alanında uzman hekimler merak ettiklerinizi anlatıyor. ..