Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Stresi Azaltalım

Stresi Azaltalım
 

Stres hayatımızın her evresinde karşımıza çıkıp, sakinleşene kadar adeta kanımızı emen bir vampirdir.İş hayatında ağırlıklı olmak üzere hayatımızın her anında stresle başa çıkabilmeyi başarabilirsek zamanımızı çok daha kaliteli kullanabileceğimize inanıyorum.Bu yüzden yararlı olduğuna inandığım Prof. Dr. Zuhal Baltaş’a ait ‘Stres Ve Başa Çıkma Yolları’ kitabında bahsettiği stresli anlarınızı kontrol etmeye yardımcı olabilecek tavsiyeleri sizinle paylaşmak istiyorum.

‘’Stres kaynağını tanıyın:Neler sizde stres yaratıyor? Bunlar hakkında düşünceleriniz neler? Her şeyi çok önemli, çok acil, çok kritik mi görüyorsunuz ? Herkesi memnun etmeye mi çalışıyorsunuz ?

Duygularınıza kulak verin: Kendinizde baskın olarak fark ettiğiniz duygu sinirlenme ve yorgunluk mu ? Bu duygular neler düşündürüyor? Hangi duygularınız stresinizle başa çıkmanıza yardımcı oluyor? Hangi duygular stresi körüklüyor?

Fizyolojik tepkilerinizi anlayın ve düzenleyin: Stres, egzersiz ve beslenmeyle ilgili mekanizmaları doğrudan etkiler.Bedenin sağlıklı faaliyet düzenini koruyun.Rahatlama teknikleriyle kaslarınızı gevşetin.Çeşitli besinleri dengeli yiyin,hızlı kilo alıp vermeyin.Yeterli ve düzenli uyuyun.

Gülün: Gülmek, vücudun doğal ‘’mutluluk hapı’’ olan endorfin salgılanmasına sebep olur.

Müzik dinleyin:Müzik dinlemek kalp atışlarınızın müzikle senkronize olmasını ve beynin elektrik ritminin değişmesini sağladığı için stres azaltıcı bir etki yaratır.

Doğaya yakın olun: Doğa insanı daha sakin ve mutlu kılar.

İletişim kurun: Kişinin, söylemek istediklerini çevresindekilere aktaramaması, büyük bir stres kaynağıdır.Bu nedenle kendini etkili bir şekilde ifade etme ve etkin dinlemek kişinin stresle başa çıkmasında önemli bir konudur.’’

Hayatınızdaki stresi azaltması dileğiyle.

 
Toplam blog
: 15
: 434
Kayıt tarihi
: 10.03.12
 
 

Finans sorumlusu ..