Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '09

 
Kategori
Mizah
 

Stresten uzak İNEKLER!

Son günlerde televizyonlarda çok hoşuma giden bir süt firmasının reklamı var. "Biz ineklerimizi stresten uzak tutuyoruz, böylece daha fazla süt veriyorlar..." Reklam filminde otlayan bir inek, etrafında birkaç çocuk ve onun yanında elinde viyolensel tarzı çalgı olan biri var. İneklere konser veren bir sanatçı olabilir. Hani stresten uzak tuttuğu ifade edilen şu klasik müzik var ya, ondan çalıyor herhalde. Sanat sanattır. Daha çok süt için inekler ve müzisyenler elele. Eşek oşaftan anlamıyor ama bak inekler müzik dinliyor. Klas bir durum aslında. Bunlar sosyete ineği. İyi bakılırlar, klasik batı müziği dinlerler. Otlakları en güzel yerde, yemleri özel takviyeli vitaminlerden oluşur. Onlar kalbur üstü inekler ne de olsa. Hatta zaman zaman toplanıp koca bir sürü konsere bile gidiyorlardır belkide. Sen ineği istediğin kadar stresten uzak tut, hayvan bir yolunu buluyor yine strese giriyor zaten! Stres bahane müzik şahane. Hele birde ineğe şöyle acılı arabesk asıldın mı hayvan sütü tankerle verecek neredeyse. Ee yani hakları hayvanların. Bütün gün süt vermek için çalışıyorlar. Stresin ilacı klasik batı müziği. Mümkün mü sizce?

Müzik beyni uyuşturuyor. Bunu araştırmacılar söylüyor. Onları stresten uzak tutmak için müziğe gerek yok. Çok fuzuli. Belkide zararlı bile. Hayvan ne anlar müzikten. Şimdi kalkıpta ineklerin kocaman kulakları var, onların müzik kulağı iyidir demesin kimse. Yok böyle birşey. Ne malum hayvanların beyinlerinin uyuşmadığı. Klasik olsa ne yazar, arabesk olsa ne yazar. Sütü fazla mı veriyorlar müzik dinleyince? Onları bir nimet olarak görüp kıymetlerini iyi bilsek yeter. Sonrası şükretmeye kalıyor biz insanlara.

Çocukluğumda stres diye bir şey bilmezdik, ineklerde gayet güzel süt verirlerdi. İnsanlar değişti biliyorum da, inekler neden değişti acaba. Yoksa insanlar onlarıda mı bozdu. Şimdi insanlar doğal olan herşeye aç. Ama hiçbir şey o zamanlarda ki gibi doğal değil ve olamaz. Hayvanlara kimyasal karışımlı yemler veriyorlar. Kimya girince işin içine sütün de kimyasını bozuyor. Sonra o sütü içen insanları. Özellikle de büyükmekte olan insan yavrularına son derece zararlı. Bunları işi ciddi boyutta araştıran uzmanlar söylüyorlar.

Stres son yılların en gözde rahatsızlığı. Bu gerçek. İnsanları bitirdi sıra ineklere geldi. Tedavisi? Tedavisi anlayış. Hem insanları hem de inekleri anlasak sorun kalmayacak. İnsanlar zavallı inekleri adeta et ve süt üreten bir makine gibi görmeye başladılar. İnsan çok, inekte çok. Ama zavallı inekler, et mi olsunlar, süt mü versinler onlarda şaşırdı nasıl hizmet vereceklerini. Bence insanoğlu burada orantısız güç kullanıyor.

Bir de tavuklar var. Markete gidiyorsunuz yumurta fiyatları uçmuş, ama tavuk fiyatları hemen hemen aynı. Yumurtadan çıkan bir civciv 6 haftada piliç oluyor. Olur olmazda kelle gidiyor. Al sana yine stres. Zavallı tavuk gençliği (piliçliğini) yaşayamadan vitrine yerleşiyor. İnekler de, tavuklar da insanlar yüzünden strese giriyor. Eeee sen pilici kesersen yumurtlayacak tavuğu nerden bulacaksın ki. Kimine göre rant meselesi, kimine göre de öyle olması gerekiyor. İşi bilmeyenler de var işin içinde elbette.

Bu tavuklar, bu inekler bizim. Onlara sahip çıkalım, strese sokmayalım hayvancıkları, hemen kesip biçmekle olmaz bu işler. Bırakın biraz kendilerine de vakit ayırsınlar bakalım o zaman stres kalıyor mu?

 
Toplam blog
: 91
: 3105
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Yıllardır yazmadım... Şimdi yine devam.. Haftanın belirli günleri... Çünkü eskisi kadar vaktim yo..