Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Su + Dilim Limon + Nane = Detox

Su + Dilim Limon + Nane = Detox
 

Detoks bir kişinin sağlığı için bir zorunluluktur.

Vücuttan toksinlerin ve zararlı maddeler ortadan kaldırmak için doğal bir yoldur. Çoğu insan hazır paket detoks kullanıyorlar içinde bulunan maddelerin hepsi gerekli mi?

Aşağıda size su, limon ve nane detoks’un faydalarını anlatacağım ve bunu kendi evinizin rahatlığında yapabileceksiniz ve en önemlisi içinde bulunan maddeleri biliyorsun.

Seneler boyunca detoks yapabilirsin ve başladığınızda bunu hayatınızdaki yeni bir alışkanlık haline getirmeniz.

Su kolay ve doğal bir detoksdur. Su vücut sisteminizi temizlemek için yardımcı olur. Bol su alımı düzgün organları işleyen ve daha etkin dolaşım, solunum ve sindirim sistemi, daha duru bir cilt için katkıda bulunur.

Dilim limonu, taze naneyi bol miktarda suyu ağzı kapalı cam şişeye koyun, bunu buz dolabınız da altı saat tuttun ve tüketin. Su azaldıkça tekrar üstüne su koyabilirsiniz ama her iki günde taze limon ve nane koyun.

Limon sağlıklı ve kokusuz bir nefesin olmasına yol acar. Limon suyu (Mother Nature) doğanın anası en etkili dezenfektan biridir ve sabahları kahve yerine tercih edilmelidir. Limon hem asidik hem de bazik leştirici özelliklere sahip

Bu yüzden vücutta denge pH seviyesini sağlar. Limon sindirim işlevini artırır ve genellikle hazımsızlık , şişkinlik , mide ekşimesi ve muzdarip olanlar için çok faydalıdır ve Nane, aynı zamanda miğde’de gaz ve semptomları hafifletir.

Taze nane kırmızı kan hücreleri yapmak için gereken demir minerali içerir. Ve limon, bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizim kan ve bağışıklık sistemi için önemli olan demirin emilimini arttırır.

Limonun az bilinen yararlarından biri de anti-aging özellikleri olan. Limon suyunda antioksidan düzeyleri yüksek asit ve bu sayede toksinlerin ve serbest radikallerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Limonlu naneli su sayesinde idrar yolları temizlenir ve toksinlerin vücutta arınması neden olur.

Çok daha hızlı bir oranda sıvı atıkları yıkanması ve böylece bir takım hastalıkların önlenmesi , bakteri vücudta  biriken riskini azaltır. Safra asidi birikimine ve eleme kontrol ederek karaciğeri toksinlerden arındırır.

C vitamini vücudun sağlıklı tutmak için gereklidir,

C vitamini hücre rejenerasyonu en önemli bileşenlerinden biridir sağlığımız için önemlidir.

C vitamini sağlıklı ve güçlü kemikler ve dişler ,

sağlıklı bir cilde, daha iyi görme, ve daha iyi eklemleri sağlar.

Ayni zamanda bu su alçaltılmış kolesterol düzeyleri, normalize kan basıncı,

düşük kan şekeri seviyesi ve geliştirilmiş kan akımı ve  ek olarak, aynı zamanda ruh sağlığı depresyon ve anksiyeteyi önlemeye yardımcı olur.

 

Birgül Ekim.

  

 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..