Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '08

 
Kategori
İftar Sofraları
Okunma Sayısı
24730
 

Su böreği (boynuzun kulağı aştığı tarif)

Su böreği (boynuzun kulağı aştığı tarif)
 

Boynuz kulağı geçmiş mi ,geçmemiş mi?


HAMURU İÇİN MALZEMELER

5 YUMURTA
1/2 ÇAYBARDAĞI SÜT
TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ

1/2 KG. LOR PEYNİRİ
MAYDANOZ
TUZ
TEREYAĞI VE SIVIYAĞ

YAPILIŞI

Yumurtalar bir kap içerisine teker teker kırılır. Tuz ve süt eklenerek çırpılır. Azar azar un ilave edilerek normalden biraz sert hamur yoğulur. Hamur 10 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

Bu arada iç malzemesi lor peyniri (çökelek-süt kesiği) maydanozla karıştırılır biraz tuz eklenir.Büyük bir tencereye su koyularak kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra içerisine tuz eklenir.

Dinlenen hamur eşit parçalara bölünerek beze yapılır.bu ölçülerde 16 tane beze çıkıyor. Un ile yufkalar açılır. Yufkaların ne çok ince, nede çok kalın olmamasına özen gösterilir. Açılan yufkalar bir örtü üzerine alınarak

tepsermesi yani biraz hafif kuruması için beklenir. Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker kaynar suda haşlanır. Bu arada tepsi veya tava yağlanır. En alt sıraya haşlamadan kuru bir yufka serilir. Erittiğimiz tereyağdan

yufkanın üzerine 1 kaşık gezdirilir. Haşlanan yufka önce soguk suya atılır bu sırada yapışmaması için kenarları su içerisinde açılır. Suyunu elimizle yufkayı ezmeden süzmemiz gerekir. Tepsiye haşlanan yufkalr birer birer arası

yağlanarak dizilir. Her 4 yufkada bir arasına lorlu iç malzeme koyulur. Son yufka tekrar haşlanmadan kuru olarakböreğin üzerine serilir. Pizza tavasında pişirdiğim su böreğimin diğer yönününde kızarması için fişi çekip biraz soğumasını bekledikten sonra kapak üzerinde alt üst ederk diğer yüzünün kızarmasını bekleyip işlemi bitiririm..

Su böreği için en önemli püf noktası tepsiyele fırında pişirmemektir. Ya ocak üzerisinde bakır tepside çevire çevire yakmamaya özen göstererek pişireceksiniz, yada benim gibi pizza tavasında pişirmenizi öneririm. İçerisinin kat kat
kalması ve yapışmaması için bu pişirme tekniği çok önemlidir.

Boynuzun kulağı aştığı tarif yazmamın en büyük sebebi annemden usta olmuşum bu konuda. Aman annen duymasın.. Babam öyle diyor.. :))

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Benim yalancı su böreği tarifim için güzel yorumunuza teşekkür ederim. Ama bu verdiğiniz nefis gerçek su böreği tarifiniz içinde diyecek bir şeyim yok. Mükemmel bir lezzet ortaya çıkacaktır mutlaka. Tebrik ediyorum sizi. Ellerinize sağlık. Saygılarımla, Merih

MERİH PARLAK 
 19.12.2008 16:20
Cevap :
Merih Bey,bu su böreğini benden bile güzel yapacağınıza inanıyorum.Saygılar...  19.12.2008 17:37
 

Bırak kendi anneni benim annemide geçmişsin. Aman duymasınlar kıskanırlar..

seloatılkan 
 23.09.2008 22:06
Cevap :
Aman aramızda sakın duyulmasın yoksa halimiz harap olur.  23.09.2008 22:09
 

Görüntü çok güzel.Tadını bilemiyorum diyemiyecem :D, çünki tadına baktım süperdi ellerine sağlık arkadaşım. :):):):)

gamze kökçe 
 20.09.2008 20:22
Cevap :
Gamzecim teşekkür ederim arkadaşım. Ay fotograf makinesinide unlamışsın demeni unutamam. Gerçekten ben su böreğinde ustayım değil mi?. Teşekkürler yorumun için..  20.09.2008 20:34
 

bu saat te benim gibi insan tutar su böreği tarifi okursa olacağı bu işte şimdi daha iftara 8 saat 40 dakika var ankarada ben nasıl bekleyeceğim allahım yardım et bana elinize sağlık karnım olmasa gönlüm doydu

ŞÜKRÜ TOPCUOĞLU 
 20.09.2008 10:18
Cevap :
Üzüldüm.. Gerçekten çok erken okumuşsunuz tarifi. Ama şükredin ki tarif var zaman bol buyrun mutfağa..  20.09.2008 18:07
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 118
Toplam yorum
: 497
Toplam mesaj
: 100
Ort. okunma sayısı
: 3145
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster